Iubirea bat-o vina



Ce faci cand realizezi ca mintea si sufletul tau sunt in razboi? 
Crezi ca stii cine esti, ce iti place, ce iti doresti si unde vrei sa ajungi. Pana cand apare el. Cu un zambet darama toate caramizile pe care le-ai aranjat sarguincios in jurul tau. Iti aduci brusc aminte de teoriile alea despre iubire, despre tipurile de dragoste si cocktailul de hormoni si neurotransmitatori vinovati pentru capul in nori, fluturii in stomac si noptile nedormite. 

Adrenalina, oxitocina, dopamina, serotonina...Nu mai retii exact care ce sunt si cum se imbina sa dea combinatia fatala si parca nici nu te mai intereseaza. Ba te intereseaza. Vrei sa scapi. Daca e vorba de chimie, biologie, genetica sau ce o fi, sigur poti sa faci o corectie, sa intervii cumva sa rezolvi problema. 

Cauti infrigurat cartea aia in care ai citit despre cocktailul in culpa in speranta ca poate iti spune ceva si de antidot.Ai gasit. 
Asaaa........ "Oxitocina este un hormon care stimuleaza dorinta de mangaiere si activeaza receptorii atingerilor", "....in faza pasionala, sunt declansate mai multe substante chimice puternice la nivelul creierului, ceea ce duce la un sentiment de exaltare. Dopamina da o stare de bine, feniletilamina sporeste nivelul de excitare, serotonina creeaza o mare stabilitate emotionala, iar norepinefrina induce sentimentul ca poti orice". 

Bun, de asta ti-ai dat seama si singura. Ca poti face orice. Sa muti muntii din loc, sa scrii poeme de dragoste si sa urli in gura mare ca ai patit-o si tu.
“.....Numai ca pasiunea este temporara, in medie durand intre 3 si 12 luni, perioada in care in mod gresit oamenii considera ca este vorba de iubire. De fapt, este vorba de un siretlic biologic pentru garantarea imperecherii dintre barbat si femeie suficient timp ca sa se procreeze.”

Si asta stiai. Iubire sau chimie, tie iti trebuie antidotul. Nu vrei sa stai in faza asta de tampeala un an de zile. Trebuie sa existe ceva ce iti poate reechilibra simturile. Esti o femeie matura si inteligenta si refuzi sa accepti ca natura isi face mendrele cu tine de dragul supravietuirii speciei.
Termini de citit in diagonala cartea in cauza. Rezultate zero. Pornesti calculatorul in speranta ca undeva, intr-un colt al internetului vei gasi solutia. Dupa alte cateva ore de cautari frenetice in care descoperi variate teorii despre "chimia creierului" si "hormonii iubirii" iti este clar.

Debusolata accepti ca nu te poti juca cu natura si verifici inca odata statistica - "intre 3 si 12 luni" pana cand iti vei aduce aminte din nou cine esti, ce iti place, ce iti doresti si unde vrei sa ajungi.