Treceți la conținutul principal

Taranii de la Clubul Taranului

Anul trecut (2013) se dadeau de ceasul mortii ca pierd locatia. Cineva le pusese gand rau, iar patronul nu stia pe unde sa mai apara si sa ne povesteasca cat bine si frumos a facut el pentru noi: spectacole, seri tematice, cultura, bai domnule!
Cand s-a vazut cu contractul prelungit s-a dat la fund si au inceput taraniile. Mai intai a inchis cu termopane terasa. Apoi a montat niste incalzitoare cu infrarosu in tavan de n-a vazut Parisul. A interzis fumatul in ceea ce inainte insemna afara si i-a inghesuit pe fumatori inauntru.
Si pentru ca asta nu a fost destul si omu' nu a inteles de ce lumea nu se mai simte bine si nu consuma in bodega lui din buricul targului, de la taranii a trecut la mitocanii.
Cartofii prajiti in meniu sunt 7 lei, dar 'pe gura' chelnerul iti spune o poveste veche, romanesca: cartofii prajiti sunt 7 lei doar ca garnitura, daca vrei cartofi prajiti separat, atunci pretul lor este 12 lei. Chestie transmisa oral, asa cum s-a transmis si Miorita pana in zilele noastre.

Si ca sa ne demonstreze ca a facut 'tot ce era romaneste posibil' pentru 'locul in care zilnic se intampla ceva', iaca nici chitanta nu elibereaza pentru ceea ce ai consumat. Doar niste bonuri fara valoare fiscala.

Iata mai jos cum arata un bon inainte si dupa 'revolutia cartofilor prajiti'.


In felul acesta apare o lista lunga de fraieriti din care tu, cel care ai beneficiat de renumita ospitalitate taraneasca romaneasca, esti cel mai mare:
  • Muzeul Taranului Roman, cel care nu mai primeste o parte din profit (fiind o institutie finantata de la buget, adica si tu) 
  • Statul roman care este 'usurat' de 16% impozit pe profit si 24% TVA (nu ca te doare pe tine de stat, dar la final esti si tu undeva mic pe acolo) 
  • Chiar tu direct, pentru ca fraier cum esti mai lasi si bacsis ca deh! stii limba engleza si ai inteles mesajul fin de la sfarsit: VA MULTUMIM! TIPS NOT INCLUDED.
Bai baieti, credeti ca s-a intalnit taranul cu fraierul?
Nu vreti voi sa facem juma-juma ce nu dati voi mai departe si sa scrieti mai pe romaneste:
VA MULTUMIM!
BACSISUL ESTE INCLUS IN PRET

Prima imagine de la @anamariaconstantinescu

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.