In tramvai. Vai!

Tramvaiul isi taraie greutatea pe niste serpi de otel ingropati in placi de beton crapat. Serpii viseaza la o cale ferata tanara, dreapta, zvelta, frumoasa.
Eu ma hurducai odata cu el si ma zgaiesc la stickerele rosii lipite peste tot: urcare, coborare, coborati prin locurile indicate, apasati pentru deschiderea usii...Mai lipseste doar 'E pericoloso sporgersi'.

Tramvaiul acesta parca refuza sa inainteze in directia evolutiei tramvaielor. E ca si cum l-as cunoaste din copilarie si totusi parca e ceva care nu e la locul lui. Ridic privirea si vad. In fata mea, anonim, alb pe un fond alb-murdar, un sticker altfel decat celelalte. El transmite un mesaj subliminal: "AVERTIZARE PENTRU VALIDARE CARD".

Imi inchipui cum 'Cel responsabil cu inscriptiile la RATB' a scris intr-un document cu regim intern, destinat 'Celui care merge la tipografie' si inmanat 'Celui care plimba documente intre departamente', aceasta nota: deasupra usii, langa validatorul de carduri, se va amplasa autocolantul 'Avertizare pentru validare card'.

Dupa ce oroarea s-a produs, acum pentru ca tot le avem, hai sa le lipim. Si asa nu le citeste nimeni!

Prima imagine de la @lupoaicaa.