Treceți la conținutul principal

Oscar. Globurile de aur. Cannes.

Suntem la pensiunea de patru margarete. In restaurant podeaua este de marmura, corpurile de iluminat sunt moderne, din cristal si inox. Intr-un colt al incaperii, pe o masa se afla pielea unui urs imens, cu cap cu tot.
De aproape se poate observa ca 'trofeul' este colat pe un material textil, gen plus, de forma amprentei ursului desfacut. De jur imprejurul pieii de urs, se aflau alte cateva piei apartinand unor animale mai mici.
Petrecerea continua. Profitand de aparitia patronului unul din meseni il intreaba:
- De ce animal sunt pieile astea?
- Mai bine va spun cum i-am prins.
- !?
- I-am prins futandu-se. Ha! Ha! ha!
- !?
- Nu ati inteles? I-am prins... futandu-se!
Nici cel care intrebase, nici ceilalti nu au dibuit legatura. Unii au inceput sa rada, asa, de complezenta. Nu puteau strica placerea omului care era foarte incantat de gluma sa.
- Dracu' stie! Sunt din China.

Un unchi a aflat ca are cancer. Omul era o persoana puternica, harnic, gospodar, petrecaret, plin de viata si de glume. Aflase prea tarziu, cand nu se mai putea face nimic. Una dintre persoanele care l-au iubit enorm, cu cea mai sincera compasiune si dragoste, l-a intrebat:
- Ce pot face pentru tine?
Raspunsul a sosit imediat:
- Sa-mi dai 10.000 de Euro.
Era o gluma. Ea nu avea 10.000 de Euro. El avea aceasta suma, chiar mai multi bani, dar nu ii mai foloseau la nimic. Dumnezeu sa il ierte!

Eram in baie. Faceam dus. La un moment dat am ridicat privirea si m-am privit in oglinda. Deja se poate observa un detaliu de stil: sa ai oglinda in dus! Am ramas uimit. Aveam par des atat pe cap, cat si pe fata. Pe toata fata. Tot chipul imi era acoperit de par. Cautam sa imi descopar ochii. Pe unde ma vedeam? Apoi m-am trezit.
Ce sa inseamne oare acest vis?

Am promis ca va propun un film. Dar voi, publicul nostru, adica tot noi, stiti sa urmati linkuri, sa cititi, chiar si in limba engleza. Cautati mai multe detalii, gasiti informatia. Pana aici toate sunt bune. Nu chiar toata lumea poate face asa ceva. Apoi alegeti. Si ce alegem in urma propriei cautari nu mai desface nimeni. De aceea m-am hotarat sa nu va spun nimic despre acest film. Doar atat: e bun, mie mi-a placut! Ca discutia sa poata continua dupa ce l-ati vazut.

Cam asta-i viata. Vizionare placuta!

Imaginea de la dorthe_gerlach

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.