Treceți la conținutul principal

Je vous trouve tres beau

Poate ca nu se inscrie in lista filmelor recomandate de colegul de blog (aka @mine) si a fost lansat in urma cu ceva vreme, insa Je vous trouve très beau este un film usurel si placut de vazut macar intr-o seara de weekend.

Desi se incadreaza in seria mizeriilor pe care ni le-au facut francezii (argent s'il vous plait), deoarece in 2005 nu mai era la noi asa cum ne descriu (poate cel mult in 1995), merita vazut. Medeea Marinescu joaca bine (cel putin pentru gustul meu), povestea este amuzanta, chiar daca putin trasa de par, si umorul involuntar al personajului jucat de Michel Blanc face toti banii (beware, spoilers below!).

Bref, un fermier francez, cu usoare accente de monomanie agricola isi pierde sotia intr-un accident, si deoarece are nevoie de ajutor, decide sa isi ia o sotie din Romania. Evident, fara sa stie rudele si prietenii. Sotia romanca, intervievata de fermier are un mic secret, asa de vreo sase anisori, care ramane insa in tara. De aici toata seria de incurcaturi la care poti sa te astepti, condimentata cu drama instrainarii mamei de copil si cu confruntarea acesteia cu un mod de viata necunoscut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.