Senzatie, sentiment sau “just a feeling”?

Plecand de la celebra fraza - “Te iert, dar nu te uit!” -  pe care sunt sigur ca multi dintre voi ati intalnit-o, pe cale verbala sau poate, mai grav, emisa din priviri cel putin o data, am ajuns la o mini-contradictie cu o alta fraza, probabil mai putin celebra, care incepe cu "Oamenii uita ceea ce le spui..."

Cu ce se continua voi detalia mai jos, insa deocamdata nu pot decat sa concluzionez ca daca gresesti si dupa diferite tehnici, mai mult sau mai putin traditionale, de obtinere a clementei, reusesti sa fii iertat, clar nu o sa te uite, ci in timp o sa uite doar ceea ce ai spus.



Ok. Asta e bine nu, pentru ca devii de neuitat printr-o conjunctura, de genul “any publicity is good publicity” sau “scopul scuza mijloacele”? Deci, cum “erare humanum est”, dupa ce ai gresit o data, adica ceva la indemana oricarui om, trebuie doar sa obtii iertarea, deoarece oricum ranitul va uita ce i-ai spus, fara sa te poata scoate din memorie, vei deveni “de neuitat”.

Continuarea frazei “oamenii uita ceea ce le spui...” este “dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta”. Astfel, daca la concluzia rece si matematica de mai sus adaugam ca dupa ce ai gresit si te-a iertat devii de neuitat si asociat (in memoria “ranitului/jignitului/victimei”, sau cum vreti sa-i spuneti persoanei fata de care ati gresit) cu senzatia sau sentimentul pe care l-ai provocat respectivei persoane, nu-ti ramane decat sa inchei procedura de iertare cu o serie de senzatii din cele mai placute pentru cel care le recepteaza.

Daca in cuplu este pare extrem de simplu, sub forma de “sex de impacare” si de asemenea este la indemana celor din interior, este foarte interesant cum aplici aceasta teorie in orice alt context.
Ce alegi sa gadili - notiunea de senzatie sau cea de sentiment si cum reusesti sa o aplici cu randament pozitiv, imediat dupa ce ai dat gres fata de aceeasi persoana? Cred ca pe considerente de genul sex, grupa de varsta, grad de atractie si cu siguranta sunt si altele, pe care le-as numi variabile reziduale in acest context, ai putea sa alegi senzatiile la care te duce cu gandul  fotografia de mai sus sau sentimentul pe care il ai cand te imaginezi in momente placute cu persoana respectiva.