Treceți la conținutul principal

Daca nu citesti aici vei ramane prost


Cum ar fi dacă o publicaţie de cultură ar avea un astfel de slogan?

Ar citi mai mulţi oameni publicaţia respectivă? Probabil că nu.

Aseară am văzut la ştiri o ştire de duminică: "doi paparazzi s-au arătat deranjaţi de faptul că sunt filmaţi şi i-au atacat pe jurnaliştii veniţi lângă Palatul Ghika."
A trebuit să citesc şi pe net ca să înţeleg mai bine ce s-a întâmplat acolo. Eu trăiam într-o confuzie, credeam că paparazzii sunt şi ei reprezentanţi ai presei. Se pare că delimitarea este fină între cele două profesii. Mai ales dacă jurnaliştii filmează paparazii la datorie. Atunci situaţia devine complexă şi aduce atingere unor coduri nescrise de etică a infractorului.
Dar să punem şi un fundal: toţi se aflau la porţile palatului Ghika. Mister? Să fi făcut o minune Monseniorul? Poate doar dacă s-a răsucit în mormânt când a aflat că un alt 'mister', de data aceasta al politicii româneşti, îşi serbează nunta. Nu de argint ci o alta nuntă, cu o altă fată, o altă repriză din viaţă. Pentru că unii pot.
Aşa ceva trebuie fotografiat, filmat, intervievat.
Lumea trebuie să vadă cine a venit, cu cine a venit, cu ce era îmbrăcat, ce au mâncat ... etc.
Mâine e subiect de discuţie pe uliţă, la birou, la telefon cu minute nelimitate.
În aceeaşi zi s-au încheiat festivalul naţional de teatru, Simona Halep a câştigat turneul de la Sofia. Să fie sănătoasă!
Aţi auzit cât a luat pentru treaba asta? Un cec de 140 de mii de dolari. Cam cât o face în euro?

Acum, când scriu aceste rânduri, la Radio România Cultural se difuzează emisiunea 'Portret FM'.
Am Shazam şi pot să vă spun ce ascult chiar acum: Wafir - LeI de pe albumul Putumayo Rumba Flamenco.
Album care este şi recomandarea mea pentru astăzi. Ca să auziţi ce visează Pepe.
Noapte bună! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Ce ar fi fost daca...(II)

- Iti pare rau ca nu mi-ai dat mai mult de jumatate de ora?
- Da. Uneori ma gandesc ca ar fi trebuit sa fiu mai egoista. Dar stii de ce nu am putut mai mult.
- Da, stiu. Dar tot imi pare rau.

Intre ei erau o masuta mica si doua cesti de cafea. Nu mai aveau mare, valuri, luna, apa argintata si miros de sare. Un decor opus celui in care se cunoscusera. Il privea cum vorbeste despre job-ul si pasiunea lui. Era clar ca iubeste ceea ce face. Toata fiinta lui zambea in timp ce incerca sa o initieze in arta lui, explicandu-i ce este tempoul.

Acelasi om, alte circumstante. Acceptase sa il vada din curiozitate amestecata cu dor. Timp de aproape un an, jumatatea aia de ora insistase sa revina perioadic in visele si gandurile ei. Vroia sa stie daca a fost el sau decorul. Acum, cand gheata din jur stersese orice urma a soarelui din trecut, cu cafeaua intre ei, nu mai avea nicio umbra de indoiala. Da, fusese el.

Intr-un fel si-ar fi dorit sa ajunga la alta concluzie. Sa poata da vina pe mare si pe valu…

Marelbo, pantofii romanesti care mi-au rupt picioarele ca pe vremuri

Penultima zi de concediu in Bucovina. Manastiri, locuri frumoase, liniste si pace. Drumul de la Putna catre Gura Humorului trece si prin Vicovul de sus. Aici se afla fabrica de pantofi romanesti Marelbo. Cateva indicatoare te anuntau ca este aproape si are un magazin cu 'preturi de fabrica'. Vazusem pe net o campanie destul de insistenta axata pe ideea de Marelbo - pantofi romanesti. Se pare ca bannerele si-au facut treaba deoarece mai de mult, intr-un magazin de pantofi am recunoscut marca si chiar am vrut sa probez o pereche. Din pacate acel model avea o talpa atat de rigida incat nu a mai fost nevoie sa o probez. Am adaugat la inregistrarea mentala lasata de campania online inca un atribut descoperit offline: rigizi.