Treceți la conținutul principal

Daca nu citesti aici vei ramane prost


Cum ar fi dacă o publicaţie de cultură ar avea un astfel de slogan?

Ar citi mai mulţi oameni publicaţia respectivă? Probabil că nu.

Aseară am văzut la ştiri o ştire de duminică: "doi paparazzi s-au arătat deranjaţi de faptul că sunt filmaţi şi i-au atacat pe jurnaliştii veniţi lângă Palatul Ghika."
A trebuit să citesc şi pe net ca să înţeleg mai bine ce s-a întâmplat acolo. Eu trăiam într-o confuzie, credeam că paparazzii sunt şi ei reprezentanţi ai presei. Se pare că delimitarea este fină între cele două profesii. Mai ales dacă jurnaliştii filmează paparazii la datorie. Atunci situaţia devine complexă şi aduce atingere unor coduri nescrise de etică a infractorului.
Dar să punem şi un fundal: toţi se aflau la porţile palatului Ghika. Mister? Să fi făcut o minune Monseniorul? Poate doar dacă s-a răsucit în mormânt când a aflat că un alt 'mister', de data aceasta al politicii româneşti, îşi serbează nunta. Nu de argint ci o alta nuntă, cu o altă fată, o altă repriză din viaţă. Pentru că unii pot.
Aşa ceva trebuie fotografiat, filmat, intervievat.
Lumea trebuie să vadă cine a venit, cu cine a venit, cu ce era îmbrăcat, ce au mâncat ... etc.
Mâine e subiect de discuţie pe uliţă, la birou, la telefon cu minute nelimitate.
În aceeaşi zi s-au încheiat festivalul naţional de teatru, Simona Halep a câştigat turneul de la Sofia. Să fie sănătoasă!
Aţi auzit cât a luat pentru treaba asta? Un cec de 140 de mii de dolari. Cam cât o face în euro?

Acum, când scriu aceste rânduri, la Radio România Cultural se difuzează emisiunea 'Portret FM'.
Am Shazam şi pot să vă spun ce ascult chiar acum: Wafir - LeI de pe albumul Putumayo Rumba Flamenco.
Album care este şi recomandarea mea pentru astăzi. Ca să auziţi ce visează Pepe.
Noapte bună! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.