Cafe Godot asa-si-asa

Ieri seara (4 Decembrie 2010) in Bucuresti era o vreme oribila: frig si ploaie in rafale. Dar era Sambata si trebuia sa iesim. Aveam de ales intre doua evenimente care ne-au atras atentia: Teatrul Arca "Noaptea americana" de: Armen Zurabov, cu: Anis Doroftei si Ani Cretu, regia: Vinicius Tomescu la La Scena si 'Gunoierul' de Mimi Branescu la Cafe Godot.
La Scena am tot fost in ultimul timp asa ca am hotarat sa mai incercam si altceva: Cafe Godot. Si nu acesta a fost singurul motiv. Hai sa vedem si cum scrie Mimi Branescu pentru ca in filme l-am vazut (chiar si nud in Marti, dupa Craciun) si l-am auzit la TV sau radio intr-un interviu ca el a ales sa scrie, ca ii place chestia asta mai mult decat sa joace in telenovele cum fac unii dintre colegii lui si ca in general are succes si castiga bine din scris.
Cafe Godot este situat pe str. Blanari nr.14, iar pe Norc.ro nu ai nicio sansa sa-ti faci idee de cum arata. Acum un an sau doi la adresa de mai sus era pur si simplu altceva:


Dupa ce cu greu si destul de departe am gasit un loc de parcare in sfarsit am ajuns cu 15 minute inainte de inceperea piesei. Stupoare! pe un timp ca cel de aseara locul era aproape plin si aveai nevoie de rezervare. Am spus 'aproape' pentru ca s-a gasit o masa si pentru noi cei fara rezervare. De la intrare am fost preluati chiar de catre actrita Ioana Barbu pe care cei mai multi cred ca o stiti din filmul lui Tudor Giurgiu 'Legaturi bolnavicioase'.
POZITIV: Locul arata bine, lumea tanara si frumoasa. De remarcat chelneritele care au 'quelque chose' in felul in care arata si cum servesc.
NEGATIV: 20 biletul de intrare la teatru, muzica cam tare si cam neadecvata: Fur Elise de Clayderman (probabil) rula parca in loop. Efectiv nu se mai termina iar cand s-a intamplat a urmat ceva la fel de strident.
Daca mi se permite o sugestie pentru inspiratie: http://non-stop.ro/music

Din lista de preturi: Cocteiluri non-alcoolice 10 - 14 lei, Manhattan 20 Lei, Bere Murphy's 14 Lei ...adica un loc unde studentii sa mai astepte sau sa serveasca la mese.
Cu intarziere de circa 20 de minute a inceput si piesa. La un moment dat s-au stins luminile si printre mese si-a facut loc pana pe scena: Gunoierul (Mihai Bobonete).
Textul a oscilat intre interesant si ridicol. La un moment dat am avut impresia ca a fost lungit artificial de catre altcineva decat autorul (poate regizorul?) cu un moment penibil si destul de lung in care s-a tratat (chiar si cu desene pe tabla) cum sa omori si sa mananci o femeie. Amuzant, nu? Va spun eu: DA, judecand dupa reactia salii. Mai sus am mentionat ca erau multi tineri. Daca eram in USA nu stiu cati ar fi fost serviti cu bauturi alcoolice, slava Domnului ca nu suntem acolo!
Piesa scrisa dupa reteta: pornita de la o idee interesanta asezonata cu tot felul de momente pentru un public cat mai larg. Rezultat: 'ne-am ras' si eu, si altii, fiecare la momentul care i s-a potrivit.
Finalul alcatuit din doua scene: una jucata prost (atunci cand intra femeile in joc - la propriu) si alta de tabloid sau televiziune privata, adica mitocanie.
In total 5 actori din care: o fetita care sta pe scena de decor si un tip care joaca fix un minut. Decorul: un tomberon de gunoi. In rest ... cam atat.
Text si piesa numai bune de jucat in Mall-urile tarii.

Un comentariu:


  1. din partea mea as spune sa faci bine si sa te apuci de o meserie mai de om normal ca asta vad ca te pune la zid cand trebuie sa dai 20 de lei ca sa scrii si tu un articol critic de critic!
Categorie: