Treceți la conținutul principal

Mara din Antwerp

Mai intai am aflat ca era prietena lui. Inca nu o vazusem, dar el imi vorbea mult despre ea. Era speciala si capricioasa. Se certau des. Din ce in ce mai des. Apoi am cunoscut-o.
Fragila, altfel. I-a placut curtea noastra. S-a cocotat pe trepte si a fumat asa cum o pisica gaseste locul incarcat de energie pozitiva. S-a simtit bine.
Apoi s-au despartit.
Desi am cunoscut-o putin, foarte putin, parca ne lipsea.
De fapt ne lipseau povestile lui despre ea.
Am reintalnit-o intr-un magazin.
Ce faci, Mara?
Bine.
Bine.
Pa! La revedere!
Era neschimbata, trista, distrata.
Dupa un timp am intrebat si am aflat ca a plecat la Antwerpen.
Apoi timpul ne-a indepartat si de el.

Aseara s-a lansat Revista de Bijuterie AUTOR. Pe una dintre pagini ne-a trimis un semn. Am apucat sa citesc doar titlul articolului: 'Mara din Antwerp'. Ea este!

Pe fundal muzica buna, lume frumoasa, bere calda.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.