Treceți la conținutul principal

Sa te pup pe urechi

Nu imi place sa ma pup la sosire sau la plecare. O fac pentru ca este un gest social. Nu am studiat de unde vine gestul acesta, probabil ca este ca si stransul mainii la barbati, un gest ancestral care la inceputuri insemna: uite ca nu am cutitul in mana, ai incredere! Asa ma pup si cu tine, pentru ca imi esti drag(a).

Nu fac primul pas in directia pupatului nici cu femeile, nici cu barbatii. Cu barbatii prefer sa dau noroc, pe ele le salut respectos, chiar calduros. Numai ca de multe ori ei, si mai ales ele, fac primul pas pentru ca asa sunt obisnuiti, asa se face sau da bine.
Cateodata sunt laolalta membri ai familiei cu persoane pe care le cunosc mai putin. Nu poti sa-ti pupi doar verisoara la plecare, iar prietenei ei sa-i spui doar la revedere. O pupi si pe prietena. Dar cand prietena iti intoarce capul de ajungi sa o pupi aproape de ureche si apoi iti mai intoarce si cealalta ureche, ea neatingandu-ti cu buzele nimic, pe mine ma apuca sila.
Si observ ca in general femeile procedeaza asa. Ele 'se protejeaza' de aceste pupaturi nedorite intorcand capul mai mult decat trebuie.
Acum incerc sa ma prind care este numitorul comun al celor care fac asta. Nu frumusetea, nu sinceritatea, mai degraba...prostia?

Si nu pot sa nu mi le inchipui pe cele doua ele, vedete, care atunci cand se vad isi arata reciproc urechile, si pe cea stanga si pe cea dreapta, in timp ce tin buzele tuguiate si scot doi de 'mu' sau 'ptu'.
Pentru ca aici se ajunge cand se intalnesc doua persoane de acelasi gen in ale pupatului: ureche la ureche si buze tuguiate-n aer. Pe cat de aiurea arata, aici cel putin gestul este asumat reciproc.

Mai neplacut este cand eu iti pup tie fondul de ten de pe la urechi, in timp ce tu pupi aerul proximitatii mele. Mai bine s-ar recurge la un gest extrem: cand tu ti-ai tuguia buzele spre ea, ea sa-ti puna degetul pe buze si sa zica: nt!
Sau tu cand simti ca te indrepti cu certitudine catre zona obrazului vecina cu urechea ei, sa iti corectezi brusc directia si sa o saruti pe buze.
Sau sa te retragi imediat si sa o intrebi: ce faci, ma?

imaginea de aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.