Treceți la conținutul principal

Recviem pentru un vis

De ce nu dorm? De ce nu dorm, cand toata lumea doarme-n jurul meu?
De ce n-am somn? De ce n-am somn si-regasesc mereu uitatele povesti din sufletul uitat?

De ce ma-ntreb de ce nu dorm? De ce mereu m-am minunat, cand intrebat de ce nu dorm, raspunsul a sunat ciudat?
De ce raspund neintrebat? De ce intreb cand stiu raspunsuri la intrebarile nepuse? De ce-mi doresc ca sa rasara acele vremuri ce-s apuse? De ce apun si eu cu ele daca-s apuse din vechi timpuri? De ce acum, de ce nu ieri?

De ce din visurile mele razbat doar cele ce-s trecute peste strigatele mute ale pasarilor rele? De ce nu maine? Poate ca-n somnul dintre zile, ma voi trezi c-o amintire, ce poate trece drept un caine, prin viata osului din mine!
De ce nu dorm? Ah dar dorm deja si-n visu' acesta fara nume, gandindu-ma din nou la tine, raspunsu'-l stiu: caci mi-e mai bine sa cred ca dorm, decat s-o fac, sa cred ca rad, ca sunt doar glume, cand stiu ca-i serios, pe bune!
De ce adorm acum gandind, ca tu nu dormi si-ti trece-n minte, sa dai un semn ca ... mai-nainte? D-aia nu dorm ca stiu ca dormi! S-ai somnul lin! Acum ca stiu, pot sa ma culc, la ceas tarziu!

poza de aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.