Irvine Welsh's Ecstasy - de la mine pentru tine

Ati auzit de Irvine Welsh? Ati citit vreo carte scrisa de el? Daca nu ati facut-o sunt sigur ca multi dintre voi ati vazut cel putin filmul: Trainspotting.
Irvine Welsh este genul de scriitor care are publicul lui bine conturat: ori iti place, ori nu iti place cum scrie omu'. 'Asa si asa' nu incape.
Pana sa apara Trainspotting pe la noi nu prea auzise nimeni de el. Dupa Trainspotting au inceput sa curga traducerile si fanii.
Am cunoscut o tipa care avea tatuat pe gat la spate "Choose life", evident din extazul generat de Trainspotting. Daca ar fi continuat cu toata poezia lui John Hodge, probabil ca spatele tipei ar fi aratat asa:
(americanofonii o sa ma adore, restul va rog sa ma iertati, gasiti traducerea la inceputul filmului)

"Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose a three-piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourself.
Choose your future.
Choose life."


Iar citatul i s-ar fi terminat fix in ... Acum nu stiu daca ea are pe gat doar inceputul sau poate chiar finalul?
Ma rog, e o tipa misto si lucreaza in publicitate. La batranete o sa fie chiar haios tatuajul.

Vroiam sa va spun ca am vazut un alt film dupa o carte a lui, intitulat chiar asa: Irvine Welsh's Ecstasy

De la inceput va avertizez ca filmul nu are geniul lui Trainspotting. E mai 'light', povestea e mai simpla deci mai plauzibila.
Doamnele si domnisoarele se pot delecta cu Adam Sinclair in rolul principal. Pot spune ca ii statea mai bine blond in serialul Mile high, un serial pe care vi-l recomand, dar acolo era in acelasi timp si gay. Chiar eram curios sa il vad si in alt rol. Se descurca binisor.

Baietii au de vazut doua piese, ambele importate din Canada. Una dintre ele este actrita din rolul principal feminin, Kristin Kreuk, care mi-a adus aminte de Sana Constantinescu in tinerete, adica atunci cand Emil Constantinescu nu ii era inca tata socru dar era Emil Constantinescu.

Cealalta este new entry: Olivia Andrup.
Tipa asta trage o scena de sex de toata frumusetea in prima parte a filmului. Si cam atat.
Interesant este ca ea a debutat in cinematografie chiar cu acest rol ;)
Pe imdb.com este, deocamdata, si ultimul ei rol sau poate nu m-am uitat eu pe site-ul care trebuie.

In interviul acesta reportera face cum face si tot la scena de sex ajunge. Raspunsul Oliviei este simpatic si parca il recunosc de la toate manechinele si fetele care se dezbraca pentru noi: 'era primul meu angajament, nu puteam sa spun nu. Amandoi eram intr-o situatie jenanta dar am trecut peste asta si am facut-o.' intr-o traducere aproximativa. Si as mai adauga eu: echipa era draguta, partenerul intelegator, atmosfera calda, m-au facut sa trec peste inhibitii si sa o fac de placere.