Inconfortabil

 
Iesi din zona de confort! Nu poti sa cresti decat daca esti dispus sa te simti ciudat si inconfortabil incercand ceva nou. (Brian Tracy)

El nu vrea sa se insoare. Nici acum, niciodata! Ok, poate o sa vrea vreodata, dar nu a venit nici macar momentul sa se gandeasca la asta.
Desi are tot treizeci si ceva de ani, arata ca de 28 si spune ca e nascut in 86' (in fiecare an). Desi aproape toti prietenii lui s-au insurat deja. Pana si Robin. 3 dintre cei 4 Robini pe care i-a avut el, supranumit Batman, in ultimii 10 ani. Si nu, nu s-a saturat sa fie singur. Pentru ca atunci cand este singur, numai singur nu este. Tocmai pentru ca simte nevoia si el sa fie mangaiat si rasfatat, vrea sa ramana singur pentru ca este mai mangaiat si mai rasfatat decat oricine.

Este simpatic, aratos, merge la sala, trage de fiare, are apartament, masina si bani. 
Astfel nu are nevoie de un job stabil. Oricum cartea de munca ii merge la o firma al carei domeniu de activitate doar il banuieste.

Chiar si atunci cand vreo 3 zile la rand stilul sau propriu de viata isi uita atributiile fata de el insusi, el nu isi uita stilul de viata, da cateva telefoane si cu o incomensurabila rata de raspuns in urmatoarele 2-3 seri re-devine ocupat. Intr-atat de ocupat, incat sa spuna NU la auto-invitatiile prietenilor sai de a juca “hold’em” la el acasa.

Din experientele sale anterioare stie clar care sunt conditiile minime de calificare a pretendentelor: “Sa fie inalta” – nu stie cat, de fapt doar sa para inalta, sa dea bine pe langa fizicul sau cand ies in public, "Culoare ochi" - nu conteaza, insa ochelarii sunt un plus, dar nu poate spune motivul (prietenii stiu de ce). "Scop in viata": oricare, dar sa nu isi doreasca sa se casatoreasca. Ma rog, sa-si doreasca, dar nu cu el. De fapt, poate sa-si doreasca inclusiv cu el, dar sa stie sa accepte infrangerea garantata: NU se va casatori cu el! Chiar daca ea va fi convinsa, la fel ca celelalte sute (ordin de marime ne-exagerat) din ultimii 10-15 ani, ca ea, fiind speciala il va pune cu “botul pe labe”. Probabil va fi invers. La propriu! Sa fie deschisa. Inclusiv in sensul de “open-minded”. De fapt poate sa nu indeplineasca niciuna dintre cerintele de mai sus, insa cu cat indeplineste mai putine, cu atat el trebuie sa consume mai mult alcool in seara respectiva.

Sa faca (in pat si in viata) ce zice si mai ales ce sugereaza ca face Sana Nicolau.
Doar atat!

Si mereu gaseste pe cineva.

Nu distribuiti prietenilor necasatoriti, ca nu cumva sa-si faca iluzii ca ar putea ajunge ca el, pentru ca atunci ele nu-si vor mai gasi perechea potrivita! Nici celor casatoriti, pentru ca vor gandi “Wow!”, dar vor spune cu voce tare “E mic copil, sa ma fi vazut pe mine cum eram candva!”...si vor iesi de sub pat, intreband “Pot sa beau si eu o bere diseara cu baietii, te rog?”


Drept la replica pentru Anuntul Umanitar
sau feedback-ul Decaderii libertine fata de Anuntul umanitar al Caderilor deliberate

Sursa poza: flickr (M. Gruber)