Treceți la conținutul principal

Ghidul facatorului de cadouri

It's beginning to look a lot like Christmas şi e momentul acela din an în care toți trebuie să fim mai buni...Ne manifestăm bunătatea în principal făcând cadouri celor apropiați....dar....ce cadou să faci, astfel încât să îţi atingi scopul, care teoretic este acela de a aduce un strop de fericire? Da, da, știu. Intenția contează! Însă câți dintre voi nu aţi primit cadouri care să fie doar "meh" sau chiar "bleh"? A sosit momentul să aplicăm Ghidul Cadourilor (în cuplu)!

1. Pentru un bărbat, dacă eşti femeie - poţi să iei orice, că bărbaţii nu sunt pretenţioşi şi se bucură de orice, dar încearcă să nu cumperi haine sau un ceas care nu îi place, ciorapi ori un pulovăr. Ai grijă şi la tradiţii şi nu cumpără ace, cuţite sau foarfece, că strică feng-shui-ul. De asemenea, evită cosmeticele ca să nu transmiţi mesaje subliminale de genul: "Eşti un nespălat împuţit, aşa că ţi-am luat un săpun şi un parfum". Electrocasnicele sunt scoase de pe lista, deoarece evident nu prezintă interes pentru Domnul. Best bet: orice gadget pe care şi l-a dorit tot anul...Dar fix ăla, că dacă specificaţiile tehnice nu sunt exact cele pe care le avea el în minte, o să fie dezamăgit. Normal că nu îţi va spune şi va mima fericirea şi entuziasmul, cu mai mult sau mai puţin succes, dar îşi va suna cel mai bun prieten "Da mă, am primit telefonul ăla de care i-am spus tot anul, dar e versiunea cu doar 16 giga de memorie şi nu am ce face cu el, că e prea puţin...Îl pun acu pe site la vânzare şi îmi iau eu exact de care vreau pe urmă"

2. Pentru femeie, dacă eşti bărbat - ascultă cu atenţie tot anul, deoarece sigur îţi va spune lista de dorinţe şi acţionează în consecinţă. Dacă nu ai ascultat din timp, mergi pe varianta sigură şi ia un parfum sau orice chestie care ţie ţi se pare complet inutilă, dar care la ultima vizită în mall a fost aşa "frumoooooasăăăăă". Evident, la primire fericirea va fi maximă, dar aşteaptă-te să predai şi bonul pentru a satisface curiozitatea femeii ("Doar să văd cât de mult mă iubeşti") şi nu fi surprins când o vezi cu altă poşetă şi îţi spune că i-ai cumpărat-o tu, de Crăciun (dacă am fost prea subtil, bonul a fost folosit pentru a returna cadoul şi din fondurile astfel rezultate s-a luat noua poşetă), iar prietenele ei vor afla că tu nu asculţi şi că ai luat special mizeria aia de la magazinul de briz brizuri care în vitrină era lângă poşetuţa aia frumoasă...

Pentru că nu facem discriminări, bazate pe sex, religie, vederi politice sau orientare sexuală, voi continua cu sfaturi care nu se dau de obicei:

3. Pentru bărbat, dacă eşti bărbat - o cravată.
4. Pentru femeie dacă eşti femeie - o cravată.

Dacă aveţi şi alte idei de cupluri care ar merita amintite, please insert below. Aşa ca primă strigare, mă gândesc la Ponta - Antonescu, care în momentul acesta au disperată nevoie de un psiholog şi de consiliere în cuplu.

Încercaţi să savuraţi sărbătorile şi nu mai luaţi cadouri! E cea mai sigură variantă! Evident dacă primiţi cadou şi nu aveţi unul pregătit la schimb, nu e de bine...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Ce ar fi fost daca...(II)

- Iti pare rau ca nu mi-ai dat mai mult de jumatate de ora?
- Da. Uneori ma gandesc ca ar fi trebuit sa fiu mai egoista. Dar stii de ce nu am putut mai mult.
- Da, stiu. Dar tot imi pare rau.

Intre ei erau o masuta mica si doua cesti de cafea. Nu mai aveau mare, valuri, luna, apa argintata si miros de sare. Un decor opus celui in care se cunoscusera. Il privea cum vorbeste despre job-ul si pasiunea lui. Era clar ca iubeste ceea ce face. Toata fiinta lui zambea in timp ce incerca sa o initieze in arta lui, explicandu-i ce este tempoul.

Acelasi om, alte circumstante. Acceptase sa il vada din curiozitate amestecata cu dor. Timp de aproape un an, jumatatea aia de ora insistase sa revina perioadic in visele si gandurile ei. Vroia sa stie daca a fost el sau decorul. Acum, cand gheata din jur stersese orice urma a soarelui din trecut, cu cafeaua intre ei, nu mai avea nicio umbra de indoiala. Da, fusese el.

Intr-un fel si-ar fi dorit sa ajunga la alta concluzie. Sa poata da vina pe mare si pe valu…

Marelbo, pantofii romanesti care mi-au rupt picioarele ca pe vremuri

Penultima zi de concediu in Bucovina. Manastiri, locuri frumoase, liniste si pace. Drumul de la Putna catre Gura Humorului trece si prin Vicovul de sus. Aici se afla fabrica de pantofi romanesti Marelbo. Cateva indicatoare te anuntau ca este aproape si are un magazin cu 'preturi de fabrica'. Vazusem pe net o campanie destul de insistenta axata pe ideea de Marelbo - pantofi romanesti. Se pare ca bannerele si-au facut treaba deoarece mai de mult, intr-un magazin de pantofi am recunoscut marca si chiar am vrut sa probez o pereche. Din pacate acel model avea o talpa atat de rigida incat nu a mai fost nevoie sa o probez. Am adaugat la inregistrarea mentala lasata de campania online inca un atribut descoperit offline: rigizi.