A mai trecut un an, s-a (mai) schimbat ceva?


Domnului (pe atunci) Ministru al culturii, Theodor Paleologu (nascut in 1973)


Buna seara domnule ministru,
in cele ce urmeaza nu va voi scrie un comentariu la unul din articolele blogului dumneavoastra care, apropos, este cam neactualizat ci va voi relata o intamplare personala. Nu am gasit o modalitate mai simpla de a ajunge la dumneavoastra.
V-am ascultat la emisiunea Vorba de cultura a radioului national, canalul Cultural, v-am vazut pe scena la festivalul Enescu. Va admir pentru normalitate domnule Theodor Paleologu, o calitate din ce in ce mai greu de gasit printre semeni, cu atat mai mult printre persoanele publice, o raritate la politicieni.
Am sa las deoparte aprecierile si, pentru ca atat timpul meu cat si al dumneavoastra este foarte limitat, am sa trec direct la subiect.
Am fost in doua muzee din bucuresti: MNAC si Muzeul taranului roman care au cate un bar/retaurant in incinta. Stiu ca sunteti o persoana atenta la detalii, atenta la ce vin se servea la ambasada inainte sa interveniti. Stiti ca la MNAC cei de la bar nu servesc ceai sau vin? Bauturile promovate sunt Red Bull si berea? Stiti ca servirea la Muzeul taranului roman este mai proasta (sau indivizii care deservesc acest local) decat intr-un local de la tara? Este pacat ca in astfel de locuri nu se incearca cel putin un exercitiu de noblete daca nativ ea nu exista. Tinerii din ziua de astazi asculta manele si se comporta ignar pentru ca la televizor acestea sunt modelele promovate. De ce sa cadem in aceeasi capcana, bineinteles pastrand proportiile, si in institutiile culturale? Noi nu preparam ceai, limonade, sucuri naturale sau cocteiluri pentru ca in primul rand ne este mai usor sa le desfacem o bere (la care nu le dam si pahar!) sau un red bull cu un pai infipt direct in cutie. Maine ei vor veni si ne vor cere o bere …dar sa nu ne mai miram ca suntem o tara a festivalurilor berii si a micilor la gratar.
Ati observat ca nu contest existenta unor astfel de localuri in incinta muzeelor, este bine ca exista si nu am sa analizez acum aceasta afirmatie. Dar haideti sa o facem ca la Bruxelles, Berlin adica cu staif, nu sa fim serviti de niste smecheri care au pus mana pe o locatie excelenta iar acum ne servesc asa cum stiu (sau cred ei ca) ca ne place noua.
Cu speranta ca veti avea timp si de niste amanunte de acest gen, minore, dar care in timp creeaza devieri majore, va doresc sanatate si numai bine!


Acum omul a plecat de la minister fara sa-mi raspunda.
La MTR parca s-a mai dres atmosfera.
Categorie: