Treceți la conținutul principal

Cauciucurile Kenda sucks

Pe la inceputurile internetului, atunci cand Google era mic si majoritatea paginilor erau din Statele Unite, te puteai informa asupra unui produs, ca si astazi, cautand pe Internet numele produsului.
Daca vroiai sa iti completezi imaginea si cu partile negative ale aceluiasi produs, trebuia sa adaugi in cautare si ‘sucks’.

Astazi, cand avem si noi internetul nostru, metoda nu mai functioneaza nici macar in traducere.
Paleta invectivelor este mult mai larga in limba romana. Se stie ca noi latinii suntem mult mai pasionali si copiem repede, mai ales de la tigani.

Sa luam de exemplu cauciucurile de bicicleta marca Kenda. Ele se gasesc in magazinele de profil din Romania, sunt produse in China, au preturi mici, insa mai mari decat niste no-name-uri cinstite din piata.

La profil aratau OK, aveau marimile care imi trebuiau mie, adica pe 28 de inchi, tocmai bune pentru cursiera si bicicleta de oras. Pe scurt mi-am ‘incaltat’ ambele biciclete cu cauciucuri Kenda de dimensiuni potrivite pentru fiecare.

Satisfactia nu a durat mult. In decurs de un an, unul cate unul s-au strambat ireversibil, au facut galme si cele cu care am mers ocazional si cele care mai mult au stat. Nu am vazut gunoaie mai mari de cand sunt. Nu stiu daca aceasta marca are o defectiune pe linia de productie, sau la noi ajung doar rebuturi, insa pot sa va spun: NU CUMPARATI CAUCIUCURI KENDA daca nu vreti sa patiti ca mine.

Cea mai apropiata traducere /cautare ar fi: “Cauciucuri Kenda te pisi pe ele”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.