10 semne ca te afli in Florenta

Am observat ca genul acesta de titluri, cu numere, sunt la moda acum. Dar el este o gluma. Nu sunt zece, sunt nenumarate semnele de circulatie 'vandalizate' in stil street art, care au devenit deja un simbol al Florentei. 


Apropos de simboluri si orase.
De la Berlin te intorci cu Ampelmann-ul semafoarelor imprimat pe genti, sacose, si alte suveniruri..







In mai putin de o saptamana de stat la Istanbul realizezi ca imensa metropola este perfect sintetizata in logo-ul sau. Regasesti aceasta imagine de la brelocuri si magneti de frigider, pana la stalpii de tramvai si tomberoanele de gunoi.


In Florenta ajungi sa iubesti sigla care reprezinta un crin. Legenda spune ca inainte de a fi acolo orasul, intre cele 7 coline se afla un camp cu crini. Auzind aceasta poveste de la un localnic, mi-a incoltit in minte intrebarea oarecum fireasca de 'mandru ca sunt roman': orasul meu, Bucurestiul, ce sigla are?

Si pentru ca nu mi-am amintit nimic, m-am gandit in continuare ca poate ea inca nu exista. Si prin nu stiu ce imprejurare absurda, daca as fi eu in postura de a o concepe, ce as simboliza?
Flori emblematice? Mmmm, care? Nu, cu siguranta nu florile caracterizeaza Bucurestiul. Atunci ce? O oaie? ...Gandindu-ma la legenda ciobanului Bucur.

Am intors-o pe toate partile si tot la oaie am ramas. Pentru ca noi, bucurestenii asta stim, acesta este campul nostru cu crini sau lalelele care ne definesc. Legenda noastra.

Poate ca nu sunt primul care a gandit astfel. La urma urmei tot noi, cei de pe malurile Dambovitei, am fost in stare sa dam aproape un milion de euro pe o frunza  pentru turism (10 Euro pe Shutterstock) si 1,5 milioane euro pentru sigla ANAF.
Google ne poate raspunde, deci: oaie+bucuresti=...loading...street art.

Iar aici cercul se inchide, pentru ca despre semnele de circulatie din Florenta am vrut sa va vorbesc.
Facusem si poze :(

Dar am gasit ca o face cineva mai bine ca mine, in engleza, aici: http://www.actoftraveling.com/2013/05/street-art-florence-traffic-signs/