Treceți la conținutul principal

10 semne ca te afli in Florenta

Am observat ca genul acesta de titluri, cu numere, sunt la moda acum. Dar el este o gluma. Nu sunt zece, sunt nenumarate semnele de circulatie 'vandalizate' in stil street art, care au devenit deja un simbol al Florentei. 


Apropos de simboluri si orase.
De la Berlin te intorci cu Ampelmann-ul semafoarelor imprimat pe genti, sacose, si alte suveniruri..In mai putin de o saptamana de stat la Istanbul realizezi ca imensa metropola este perfect sintetizata in logo-ul sau. Regasesti aceasta imagine de la brelocuri si magneti de frigider, pana la stalpii de tramvai si tomberoanele de gunoi.


In Florenta ajungi sa iubesti sigla care reprezinta un crin. Legenda spune ca inainte de a fi acolo orasul, intre cele 7 coline se afla un camp cu crini. Auzind aceasta poveste de la un localnic, mi-a incoltit in minte intrebarea oarecum fireasca de 'mandru ca sunt roman': orasul meu, Bucurestiul, ce sigla are?

Si pentru ca nu mi-am amintit nimic, m-am gandit in continuare ca poate ea inca nu exista. Si prin nu stiu ce imprejurare absurda, daca as fi eu in postura de a o concepe, ce as simboliza?
Flori emblematice? Mmmm, care? Nu, cu siguranta nu florile caracterizeaza Bucurestiul. Atunci ce? O oaie? ...Gandindu-ma la legenda ciobanului Bucur.

Am intors-o pe toate partile si tot la oaie am ramas. Pentru ca noi, bucurestenii asta stim, acesta este campul nostru cu crini sau lalelele care ne definesc. Legenda noastra.

Poate ca nu sunt primul care a gandit astfel. La urma urmei tot noi, cei de pe malurile Dambovitei, am fost in stare sa dam aproape un milion de euro pe o frunza  pentru turism (10 Euro pe Shutterstock) si 1,5 milioane euro pentru sigla ANAF.
Google ne poate raspunde, deci: oaie+bucuresti=...loading...street art.

Iar aici cercul se inchide, pentru ca despre semnele de circulatie din Florenta am vrut sa va vorbesc.
Facusem si poze :(

Dar am gasit ca o face cineva mai bine ca mine, in engleza, aici: http://www.actoftraveling.com/2013/05/street-art-florence-traffic-signs/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.