Treceți la conținutul principal

Mutari/Schimbari


Cum este cand te muti?
Lasi in urma toate amintirile din locul respectiv si iti propui sa construiesti unele noi, mai frumoase in noua locuinta. Cari dupa tine in afara de chestii fizice: mobila, umerase cu haine, cutii cu nimicuri si amintirile: oboseala, supararile, necazurile, bucuriile, castigurile emotionale?
Eu m-am mutat de multe ori in viata si nu de putine ori am lasat in urma prieteni si de fapt tot modul de viata. Din crescut acasa, am ajuns student in camin, cu plusurile si minusurile uzuale. Din student in Romania, pentru o perioada relativ scurta (jumatate de an) am fost student Erasmus (recomandare de film: L'Auberge Espagnole), apoi am stat in chirie cu prieteni, pe urma m-am mutat si am stat singur, hoteluri vreo sase luni, apoi iar in chirie cu un prieten, apoi in chirie cu prietena si actuala sotie, si acum la casa proprie, cu copil si sotie.

Numarand casele in care am stat ele sunt... destule (@Dasaev, pauza se potriveste aici?) Mai precis, socotind caminele studentesti, altul in fiecare an, doar o singura data, am locuit mai mult de o luna in 10 locuinte diferite in ultimii 10 ani. Ultima mutare este mai definitiva, ma leaga mai multe, insa nu neg ca as mai porni odata la drum si mi-as mai asuma inca 10 locuinte in 10 ani.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.