Treceți la conținutul principal

La Grande Bellezza - unghiul subiectiv. De vazut.

Acum este in mainstream. Lumea stie de el. L-a vazut. E misto.
De aceea nu vroiam sa scriu despre el.

In Bucuresti se intampla zilnic fel de fel de kestii care sunt arta contemporana, party-uri, respira-transpira-inspira indivizi, vedete, inchipuiti.
In Roma se intampla acelasi lucru.
Noi tineri, saraci, arta din gunoaie.
Pastram proportiile.
Ei batrani, bogati, arta universala.
Peste toate acestea o elegie cu stil si eleganta. Un fel de MTV burghez.

O analiza minutioasa, ea insasi devenind arta, despre toate si mai presus despre nimic.

Nota pentru cei care asteptau sa vada cel putin un Felini mentionat pana in acest moment: de ce n-ar fi La Grande Bellezza un grande videoclip?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.