Trece╚Ťi la con╚Ťinutul principal

­čôú DiasporaHub.ro este live!

DiasporaHub.ro, a cincea solu╚Ťie din ecosistemul de 6 solu╚Ťii digitale de lupt─â contra efectelor COVID-19, a fost lansat─â de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei, Ministerul Afacerilor de Externe ╚Öi Departamentul pentru Rom├ónii de Pretutindeni.
C├ónd e╚Öti departe de ╚Ťar─â, de prieteni ╚Öi de familie ajutorul de care ai nevoie ├«n situa╚Ťii de criz─â cum este cea pe care o travers─âm acum de cele mai multe ori lipse╚Öte sau ├«nt├órzie p├ón─â la limita ├«n care ├«╚Ťi pierzi speran╚Ťa.
Pentru a ne asigura c─â dona╚Ťia fiec─âruia dintre noi ajunge ╚Öi este folosit─â pentru scopul pentru care a fost cerut─â, Code for Romania ├«n parteneriat cu Federa╚Ťia Funda╚Ťiilor Comunitare din Rom├ónia a dezvoltat un regulament clar ╚Öi un sistem de validare ╚Öi raportare transparent care pot fi consultate la aici. Tot al─âturi de partenerii no╚Ötri ne vom asigura c─â platforma este administrat─â ├«n beneficiul societ─â╚Ťii.
DiasporaHub.ro
Platforma DiasporaHub.ro vine ├«n sprijinul tuturor cet─â╚Ťenilor rom├óni din afara Rom├óniei ╚Öi a asocia╚Ťiilor ╚Öi grupurilor de sprijin de peste hotare ├«n situa╚Ťii de urgen╚Ť─â precum cea provocat─â de pandemia COVID-19 cu care ne confrunt─âm chiar acum. Cu ajutorul unui chestionar simplu de c├óteva ├«ntreb─âri, orice rom├ón care are nevoie de ajutor sau de informa╚Ťii va fi ghidat u╚Öor c─âtre cei care ├«i pot oferi sprijin, fie c─â vorbim despre livrarea unor cump─âr─âturi, traduceri, informa╚Ťii utile ├«n aceast─â perioad─â etc. 

Prin intermediul platformei DiasporaHub.ro vor fi distribuite mai uniform și eficient cererile de ajutor de la românii din diaspora către cei care în aceste zile depun eforturi să sprijine facilitând astfel transferul de resurse utile într-un mod simplu și accesibil tuturor.
DiasporaHub.ro este un proiect realizat prin efortul voluntarilor ╚Öi al echipei Code for Romania, organiza╚Ťie neguvernamental─â independent─â, neafiliat─â politic ╚Öi apolitic─â. Proiectul este realizat ├«n cadrul Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei, Ministerul Afacerilor Externe ╚Öi Departamentul pentru Rom├ónii de Pretutindeni. Toate solu╚Ťiile dezvoltate ├«n ecosositemul COVID-19 de c─âtre Code for Romania Task Force, din care ╚Öi diasporahub.ro face parte, sunt oferite gratuit Guvernului Rom├óniei, f─âr─â nici un fel de costuri acum sau ulterioare pentru operarea acestora. Acest lucru este posibil datorit─â efortului pro-bono a sutelor de voluntari Code for Romania ╚Öi al sprijinului financiar venit din partea ING Bank, Funda╚Ťia Vodafone Rom├ónia ╚Öi Romanian American Foundation, c─ârora le mul╚Ťumim.

Celelalte solu╚Ťii digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Agen╚Ťia de Digitalizare a Rom├óniei sunt:

  1. StiriOficiale.ro este platforma de comunicare oficială a Guvernului României pentru tot ceea ce înseamnă COVID-19;

  2. CeTrebuieSaFac.ro este aplica╚Ťia prin care evaluezi corect ╚Öi rapid deciziile pe care trebuie s─â le iei ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale;

  3. DateLaZi.ro este locul unde afli dimensiunea corect─â a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale, diminu├ónd panica ╚Öi dezinformarea prin stimularea transparen╚Ťei;
  4. RoHelp este o platformă digitală menită să ajute ONG-urile care lupta cu efectele pandemiei. Intră pe rohelp.ro să donezi ușor online, orice sumă, oricât de mică. Sau contribuie cu resurse materiale direct acolo unde este mare nevoie de ele.
  5. StamAcasa.ro, este o solu╚Ťie digital─â care se va lansa cur├ónd, cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi facilit─âm astfel o evaluare constant─â a situa╚Ťiei, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru autorit─â╚Ťi.
Share Share
Tweet Tweet
Share Share
trimite unui prieten trimite unui prieten
Adresa Code for Romania
Code for Romania Task Force
Splaiul Unirii 160
Bucharest 050556
Romania

Add us to your address book


Mesajul pe care tocmai l-ai primit este menit s─â te informeze despre activitatea
Asocia╚Ťiei Code for Romania ├«n calitatea ta de donator, voluntar sau partener. 
Te ├«ncuraj─âm s─â ├«╚Ťi 
actualizezi profilul personal accesând acest link
Dac─â dore╚Öti s─â nu mai prime╚Öti inform─âri te po╚Ťi 
dezabona aici.

Comentarii

Post─âri populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.