Trece╚Ťi la con╚Ťinutul principal

­čôú Deja 28 de ONG-uri adun─â dona╚Ťii pentru combaterea efectelor COVID19 prin platforma RoHelp.ro ­čĺî

Deja 28 de ONG-uri adun─â dona╚Ťii pentru combaterea efectelor COVID19 prin platforma RoHelp.ro, dezvoltat─â gratuit de voluntarii Code for Romania Task Force
Travers─âm probabil cea mai mare criz─â a vie╚Ťilor noastre, o criz─â ├«n care suntem cu to╚Ťii vulnerabili, indiferent de geografie sau context social, o criz─â cu ale c─ârei efecte ne vom lupta multe luni de acum ├«nainte. Din fericire, sectorul ONG este ├«n prima linie a luptei pentru ameliorarea efectelor epidemiei; de la acoperirea lipsurilor din sistemul sanitar, p├ón─â la crearea sau suplimentarea capacit─â╚Ťii de r─âspuns a institu╚Ťiilor publice ╚Öi la sprijinul oferit celor vulnerabili ├«n aceast─â perioada, ONG-urile mici ╚Öi mari din Rom├ónia au fost vitale ├«n a ne proteja pe fiecare dintre noi.  
 

├Än ciuda sprijinului consistent din partea mediului de afaceri, eforturile ONG-urilor de care depindem acum noi to╚Ťi pot continua ├«n lunile care urmeaz─â ╚Öi pot deveni sustenabile doar prin contribu╚Ťia noastr─â, individual─â. 
Code for Romania, prin implicarea comunit─â╚Ťii sale de voluntari, a dezvoltat RoHelp.ro, o platform─â digital─â complet─â pusa la dispozitia ONG-urile implicate activ ├«n limitarea efectelor epidemiei de Covid-19 pentru a colecta resursele de care acestea au mare nevoie. Prin integrarea ├«n platform─â a procesatorului de pl─â╚Ťi online Netopia, RoHelp.ro ajut─â organiza╚Ťiile eligibile ├«nscrise s─â colecteze ├«n mod direct, f─âr─â al╚Ťi intermediari sau costuri ascunse, resursele financiare de care au nevoie. La aceast─â facilitate unic─â se adaug─â posibilitatea de a solicita ╚Öi primi resurse materiale ╚Öi de voluntari direct prin platforma RoHelp.ro. Nevoile tuturor organiza╚Ťiilor prezente ├«n platform─â pot fi vizualizate ├«n func╚Ťie de urgen╚Ť─â ╚Öi loca╚Ťia geografic─â.
Platforma RoHelp.ro este construit─â cu sprijinul ╚Öi ajutorul Romanian American Foundation, ING Bank ╚Öi al Funda╚Ťiei Vodafone Rom├ónia ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei, Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ╚Öi Federatia Funda╚Ťiilor Comunitare din Rom├ónia ╚Öi este deschis─â tuturor asocia╚Ťiilor ╚Öi funda╚Ťiilor legal constituite ├«n Rom├ónia care deruleaz─â activit─â╚Ťi pentru ameliorarea crizei generate de epidemia COVID-19 si nu nu realizeaz─â activit─â╚Ťi ╚Öi nu realizeaz─â activit─â╚Ťi ╚Öi nu sus╚Ťine cauze de natur─â politic─â sau care discrimineaz─â pe considerente legate de etnie, ras─â, sex, orientare sexual─â, religie, capacit─â╚Ťi fizice sau psihice sau de apartenen╚Ťa la una sau mai multe categorii sociale sau economice, iar membrii conducerii organiza╚Ťiei nu sunt implica╚Ťi politic.
RoHelp.ro
Pentru a ne asigura c─â dona╚Ťia fiec─âruia dintre noi ajunge ╚Öi este folosit─â pentru scopul pentru care a fost cerut─â, Code for Romania ├«n parteneriat cu Federa╚Ťia Funda╚Ťiilor Comunitare din Rom├ónia a dezvoltat un regulament clar ╚Öi un sistem de validare ╚Öi raportare transparent care pot fi consultate la aici. Tot al─âturi de partenerii no╚Ötri ne vom asigura c─â platforma este administrat─â ├«n beneficiul societ─â╚Ťii.
"Nu va exista o distribu╚Ťie uniform─â de resurse" este a 19 problem─â identificat─â ├«n cercetarea Civic Labs Anul 1 2019-2020 ├«n domeniul Preg─âtirii ╚Öi Managementului unei Situa╚Ťii de Criza Ap─ârute ca Urmare a unui Seism Major, un program al Code for Romania. Pe scurt, plec├ónd de la analiza situa╚Ťiei din Mexic sau Italia care au trecut prin situa╚Ťii de gestionare de cutremure majore recent (2017 respectiv 2016), am constatat ca orice efort de str├óngere de fonduri dup─â sau ├«n timpul unui dezastru este ├«nso╚Ťit de multiple riscuri, incluz├ónd apari╚Ťia unor organiza╚Ťii-fantom─â sau concentrarea ajutorului doar ├«n anumite zone de interven╚Ťie, tematice sau geografice, ├«n func╚Ťie de capacitatea de comunicare a organiza╚Ťiilor care activeaz─â ├«n respectivul domeniu. ├Än cadrul Code for Romania Task Force am folosit rezultatele cercet─ârii din programul Civic Labs cu privire la situa╚Ťiile de urgen╚Ť─â, am adaptat ╚Öi am dezvoltat ├«n timp record platforma RoHelp.ro, plec├ónd de la prototipul solu╚Ťiei Aid Management Hub."  Olivia Vereha, co-fondator Code for Romania ╚Öi Program Lead Civic Labs.
"Federa╚Ťia Funda╚Ťiile Comunitare din Rom├ónia se al─âtur─â eforturilor Code for Romania ╚Öi ale Departamentului Situa╚Ťiilor de Urgen╚Ť─â ├«n construc╚Ťia platformei RoHelp.ro care s─â faciliteze leg─âtura dintre inimo╚Öii donatori, individuali ╚Öi corporate, ╚Öi nevoile comunit─â╚Ťilor locale fie c─â vorbim de spitalele jude╚Ťene ╚Öi or─â╚Öene╚Öti sau de persoanele vulnerabile. Mobilizarea re╚Ťelei binelui este esen╚Ťial─â ├«n aceast─â ├«ncercare, iar noi ╚Ötim de ani de zile c├ót de important─â este activitatea organiza╚Ťiilor neguvernamentale pentru acoperirea nevoilor de la firul ierbii." Luiza Zamora, Coordonator Fondul ╚śtiin╚Ťescu, Federa╚Ťia Funda╚Ťiilor Comunitare din Rom├ónia
ONG-uri care sunt deja prezente ├«n  platforma RoHelp.ro ├«n momentul lans─ârii, listate alfabetic
Asociatia Beard Brothers, Asocia╚Ťia Pe Stop, Asociatia Zi de bine, Crucea Ro╚Öie Rom├ónia, D─âruie╚Öte Aripi, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania, Federatia Tinerilor din Bacau, Funda╚Ťia Comunitar─â Alba, Fundatia Comunitara Bacau, Fundatia Comunitara Banatul Montan, Fundatia Comunitara Brasov, Funda╚Ťia Comunitar─â Bucure╚Öti, Funda╚Ťia Comunitar─â Cluj, Funda╚Ťia Comunitar─â D├ómbovi╚Ťa, Fundatia Comunitara din Odorheiu Secuiesc, Fundatia Comunitara Galati, Funda╚Ťia Comunitar─â Ia╚Öi, Funda╚Ťia Comunitar─â Mure╚Ö, Fundatia Comunitar─â Oradea, Funda╚Ťia Comunitar─â Prahova, Fundatia Comunitara Tara Fagarasului, Funda╚Ťia Comunitar─â Timi╚Öoara, Fundatia Comunitara Valcea, Fundatia de Sprijin Comunitar, Funda╚Ťia Regal─â Margareta a Rom├óniei, Radautiul Civic, Salva╚Ťi Copiii, Societatea Studentilor in Medicina Bucuresti
RoHelp.ro
Parteneri media proiect RoHelp.ro:
Europa FM, PressOne.ro,
IQads, SMARK, dexonline.ro

Celelalte solu╚Ťii digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Agen╚Ťia de Digitalizare a Rom├óniei sunt:

  1. StiriOficiale.ro este platforma de comunicare oficial─â a Guvernului Rom├óniei pentru tot ceea ce ├«nseamn─â COVID-19;

  2. CeTrebuieSaFac.ro este aplica╚Ťia prin care evaluezi corect ╚Öi rapid deciziile pe care trebuie s─â le iei ca urmare a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale;

  3. DateLaZi.ro este locul unde afli dimensiunea corect─â a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale, diminu├ónd panica ╚Öi dezinformarea prin stimularea transparen╚Ťei;

  4. StamAcasa.ro, este o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi facilit─âm astfel o evaluare constant─â a situa╚Ťiei, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru autorit─â╚Ťi;

  • DiasporaHub.ro vine ├«n sprijinul tuturor cet─â╚Ťenilor rom├óni din afara Rom├óniei ╚Öi a asocia╚Ťiilor ╚Öi grupurilor de sprijin de peste hotare ├«n situa╚Ťii de urgen╚Ť─â precum cea provocat─â de epidemia COVID-19 cu care ne confrunt─âm chiar acum. Cu ajutorul unui chestionar simplu de c├óteva ├«ntreb─âri, orice rom├ón care are nevoie de ajutor sau de informa╚Ťii va fi ghidat u╚Öor c─âtre cei care ├«i pot oferi sprijin, fie c─â vorbim despre livrarea unor cump─âr─âturi, traduceri, informa╚Ťii utile ├«n aceast─â perioad─â etc.

Share Share
Tweet Tweet
Share Share
trimite unui prieten trimite unui prieten
Adresa Code for Romania
Code for Romania Task Force
Splaiul Unirii 160
Bucharest 050556
Romania

Add us to your address book


Mesajul pe care tocmai l-ai primit este menit s─â te informeze despre activitatea
Asocia╚Ťiei Code for Romania ├«n calitatea ta de donator, voluntar sau partener. 
Te ├«ncuraj─âm s─â ├«╚Ťi 
actualizezi profilul personal accesând acest link
Dac─â dore╚Öti s─â nu mai prime╚Öti inform─âri te po╚Ťi 
dezabona aici.

Comentarii

Post─âri populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.