Trece╚Ťi la con╚Ťinutul principal

­čśĚ CeTrebuieSaFac / sfaturi ╚Öi situa╚Ťii cu ╚Öi despre COVID-19

S─âpt─âm├óna trecut─â Code for Romania a lansat CeTrebuieSaFac un site de informare ╚Öi planificare ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin ADR, al c─ârui con╚Ťinut este avizat de DSU. ├Än mai pu╚Ťin de dou─â s─âpt─âm├óni Task Force-ul Code for Romania a livrat trei proiecte din ╚Öase, StiriOficiale, CeTrebuieSaFac ╚Öi  DateLaZi, pentru care trebuie s─â mul╚Ťumim echipei de voluntari!

Ce trebuie s─â fac e unul dintre proiectele de care suntem extrem de m├óndri, un site al c─ârui principal scop e de a reduce presiunea direct─â pe serviciile medicale dar ╚Öi de informare corect─â despre coronavirusul care provoac─â COVID-19. E un site u╚Öor de navigat cu o mul╚Ťime de informa╚Ťii utile pe perioada epidemiei. Pe scurt, site-ul Ce trebuie s─â fac e ├«mp─âr╚Ťit ├«n 6 sec╚Ťiuni ce trateaz─â diverse aspecte ale problemelor COVID-19, ╚Öi e g├óndit ca o surs─â de informare cuprinz─âtoare.

cetrebuiesafac.ro
Sec╚Ťiunea Transmitere ╚Öi Simptome prezint─â c─âi de transmitere ale infec╚Ťiei, principalele simptome (╚Öi c├ót de grave sunt ele) precum ╚Öi o list─â de link-uri oficiale privind situa╚Ťia din Rom├ónia.

Cum ne Protej─âm? ofer─â o serie de sfaturi utile despre evitarea contactului direct ╚Öi indirect precum ╚Öi mai multe sec╚Ťiuni din care putem afla m─âsurile necesare pentru a ne proteja pe noi sau pe al╚Ťii, ce fel de substan╚Ťe dezinfectante s─â folosim ╚Öi, mai ales cum dar ╚Öi o serie de sfaturi de rezilien╚Ť─â ╚Öi preg─âtire: ce fel de planuri trebuie s─â facem, pentru membrii mai vulnerabili ai familiei ╚Öi alte sfaturi utile.
cetrebuiesafac.ro

Ai Simptome este o rubric─â interactiv─â prin care putem face un test de baz─â de autodiagnosticare (f─âr─â a fi un test medical veritabil). Chestionarul din aceast─â sec╚Ťiune ne poate spune dac─â suntem ├«ntr-o clas─â de risc ╚Öi ce m─âsuri trebuiesc luate pentru a ne proteja.

Adaptare ╚Öi Rezisten╚Ť─â are mai multe subcategorii axate pe cum s─â ne preg─âtim pentru efectele psihologice ale epidemiei ╚Öi izol─ârii. Putem g─âsi sfaturi despre cum s─â vorbim cu copiii sau cu adolescen╚Ťii despre epidemie, cum s─â ├«i ajut─âm s─â gestioneze stresul, dar ╚Öi despre efectele izol─ârii ╚Öi stresului pe diversele categorii de v├órst─â ale tinerilor ╚Öi sfaturi pentru p─ârin╚Ťii acestora. O alt─â sub-sec╚Ťiune trateaz─â efectele ie╚Öirii din carantin─â pentru cei ce au trebuit s─â stea ├«n carantin─â institu╚Ťional─â. Nu ├«n ultimul r├ónd o sec╚Ťiune important─â trateaz─â ideea de stigm─â asociat─â persoanelor ce au avut boala sau sunt suspectate de al╚Ťii c─â au avut-o. Stigmatizarea poate fi o problem─â social─â la fel de mare ca izolarea ╚Öi trebuie comb─âtut─â cu fermitate ╚Öi ├«n╚Ťelegere.

O sec╚Ťiune extrem de important─â e cea de sfaturi Pentru cei care ofer─â ajutor. Burnout-ul ╚Öi afec╚Ťiunile legate de stres sau traum─â pot face cel mai determinat medic sau salvator ineficient. De aceea e important pentru cei ce ofer─â ajutor altora s─â ├«╚Öi menajeze stresul ╚Öi volumul de munc─â. ├Än aceast─â sec╚Ťiune cei care ofer─â ajutor altora pot g─âsi o serie de sfaturi ╚Öi tehnici dar ╚Öi numere de contact pentru persoanele din sistem ce au nevoie de sus╚Ťinere.

Nu ├«n ultimul r├ónd, Ce trebuie s─â fac are o sec╚Ťiune de ├Äntreb─âri frecvente ce r─âspunde la cele mai r─âsp├óndite nel─âmuriri ╚Öi ├«ntreb─âri despre COVID-19, riscuri, indica╚Ťii ╚Öi  contraindica╚Ťii.

A╚Öadar, indiferent dac─â c─âuta╚Ťi informa╚Ťii esen╚Ťiale sau pur ╚Öi simplu sfaturi de management al stresului, Ce trebuie s─â fac v─â a╚Öteapt─â, 24 de ore din 24 cu o serie de resurse ╚Öi informa╚Ťii utile avizate de Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â.

Pe cur├ónd ╚Öi s─ân─âtate tuturor! 

Parteneri Code for Romania Task Force: ING Bank, Funda╚Ťia Vodafone Rom├ónia ╚Öi Romanian-American Fundation.
Share Share
Tweet Tweet
Share Share
trimite unui prieten trimite unui prieten
Adresa Code for Romania
Code for Romania Task Force
Splaiul Unirii 160
Bucharest 050556
Romania

Add us to your address book


Mesajul pe care tocmai l-ai primit este menit s─â te informeze despre activitatea
Asocia╚Ťiei Code for Romania ├«n calitatea ta de donator, voluntar sau partener. 
Te ├«ncuraj─âm s─â ├«╚Ťi 
actualizezi profilul personal accesând acest link
Dac─â dore╚Öti s─â nu mai prime╚Öti inform─âri te po╚Ťi 
dezabona aici.

Comentarii

Post─âri populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.