Trece╚Ťi la con╚Ťinutul principal

­čôó cemafac.ro este live!

cemafac.ro, a doua solu╚Ťie din ecosistemul de 6 solu╚Ťii digitale de lupt─â contra efectelor COVID-19, a fost lansat─â de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â
Vrem s─â facem lucrurile mai simple pentru noi to╚Ťi. Cemafac.ro este un ghid cu reguli de interac╚Ťiune, ac╚Ťiune ╚Öi comportament, recomandate ├«n aceast─â perioad─â de criz─â ├«n care ne confrunt─âm cu r─âsp├óndirea foarte rapid─â a infec╚Ťiei cu coronavirus. Vrem s─â aducem mai aproape de voi regulile de baz─â recomandate de autorit─â╚Ťi de la care este indicat s─â nu ne abatem ├«n aceast─â perioad─â.
 
cemafac.ro este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organiza╚Ťie neguvernamental─â independent─â, neafiliat─â politic ╚Öi apolitic─â. Proiectul este realizat ├«n cadrul Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â.  
 
cemafac.ro este un ghid simplu ╚Öi practic bazat pe scenarii posibile prin care popula╚Ťia Rom├óniei poate trece. Aceast─â platform─â te va ghida prin situa╚Ťii variate ╚Öi te va aduce mai aproape de m─âsurile recomandate de autorit─â╚Ťi pentru o mai bun─â protejare a ta, a familiei ╚Öi a comunit─â╚Ťii tale ├«n aceast─â situa╚Ťie de urgen╚Ť─â.
 
O func╚Ťie important─â a solu╚Ťiei cemafac.ro este chestionarul de evaluare simptome dezvoltat ├«n parteneriat cu DSU, pentru a identifica gradul de risc propriu ├«n ideea de a vedea ce pa╚Öi ai de urmat mai departe, ├«n func╚Ťie de starea ta de s─ân─âtate ╚Öi de ac╚Ťiunile ├«ntreprinse ├«n ultima perioad─â. Alte sec╚Ťiuni din website-ul cemafac.ro trateaz─â subiecte precum Transmitere ╚Öi simptome, Cum ne protej─âm, Adaptare ╚Öi rezisten╚Ť─â c├ót ╚Öi informa╚Ťii folositoare Pentru cei care ofer─â ajutor. 
 
Informa╚Ťiile publicate pe cemafac.ro reprezint─â sursa oficial─â de informare pentru public ╚Öi reprezentan╚Ťii media, elaborat─â ├«n parteneriat cu Guvernului Rom├óniei prin Autoritatea pentru Digitalizarea Rom├óniei ╚Öi Departamentul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â ╚Öi referire la situa╚Ťia ├«n plin─â desf─â╚Öurare, cauzat─â de r─âsp├óndirea infec╚Ťiei cu Coronavirus (COVID-19). 

Proiectul cemafac.ro este a doua solu╚Ťie lansat─â, parte dintr-un ecosistem de ╚Öase solu╚Ťii digitale dezvoltate de voluntarii Code for Romania, menit s─â lupte cu efectele COVID-19. Al─âturi de datelazi.ro ╚Öi stirioficiale.ro, proiectul cemafac.ro completeaz─â ecosistemul COVID-19, punct central de informare despre efectele pandemiei ├«n Rom├ónia.
Proiecte Code for Romania contra efectelor COVID-19

Celelalte solu╚Ťii digitale din ecosistemul dezvoltat de Code for Romania Task Force ├«n parteneriat cu Guvernul Rom├óniei prin Agen╚Ťia de Digitalizare a Rom├óniei care urmeaz─â a fi lansate ├«n zilele imediat urm─âtoare sunt:

  • stamacasa.ro este o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi facilit─âm astfel o evaluare constant─â a situa╚Ťiei, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru autorit─â╚Ťi;
  • datelazi.ro este locul unde vei afla dimensiunea corect─â a efectelor cauzate de COVID-19 ├«n Rom├ónia, direct din surse oficiale, diminu├ónd panica ╚Öi dezinformarea prin stimularea transparen╚Ťei;
  • rohelp.ro  este o solu╚Ťie digital─â cu ajutorul c─âreia se va putea face colectarea coerent─â ╚Öi ├«n siguran╚Ť─â a ajutoarelor, de orice fel, prin conectarea ONG-urilor abilitate cu oferta de resurse pus─â la dispozi╚Ťie.
  • diasporahub.ro este platforma digital─â cu ajutorul c─âreia reducem suprasolicitarea numerelor de urgen╚Ť─â, colect─âm rapid informa╚Ťii de la o popula╚Ťie foarte mare ╚Öi vom facilita o evaluare constant─â, oferind sprijin ├«n managementul cazurilor pentru reprezentan╚Ťii autorit─â╚Ťilor rom├óne ├«n ╚Ťara de re╚Öedin╚Ť─â.
Pe l├óng─â cele ╚Öase solu╚Ťii identificate care se afl─â deja ├«n dezvoltare spre a fi lansate s─âpt─âm├óna aceasta, exist─â ├«n analiz─â ╚Öi prototipare alte solu╚Ťii care vor lupta ├«n mod eficient ╚Öi strategic cu efectele produse de COVID-19.

Mul╚Ťumim ING Bank, Funda╚Ťia Vodafone Rom├ónia ╚Öi Romanian American Foundation pentru sprijinul oferit proiectului Code for Romania Task Force.

Protejati-va pe voi și pe cei din jur!

Echipa Code for Romania Task Force
Share Share
Tweet Tweet
Share Share
trimite unui prieten trimite unui prieten
Adresa Code for Romania
COVID19
Splaiul Unirii 160
Bucharest 050556
Romania

Add us to your address book


Mesajul pe care tocmai l-ai primit este menit s─â te informeze despre activitatea
Asocia╚Ťiei Code for Romania ├«n calitatea ta de donator, voluntar sau partener. 
Te ├«ncuraj─âm s─â ├«╚Ťi 
actualizezi profilul personal accesând acest link
Dac─â dore╚Öti s─â nu mai prime╚Öti inform─âri te po╚Ťi 
dezabona aici.

Comentarii

Post─âri populare de pe acest blog

The diary of a teenage girl

Remarcabili Alexander Skarsgard si Bel Powley in rolul principal, pe care nu o cunosteam dar de care cu siguranta vom mai auzi.
Alexander Skarsgard cu mustata arata a taran, american ce-i drept, dar la fel de 'vrajitor' chiar daca nu vampir. Bel e genul acela de actrita care nu arata extraordinar, stilul american, ea fiind nascuta la Londra, dar a carei frumusete vine din interior, o forta extraordinara de a face un rol interesant.

Serendipity, what a pity!

Pe terasa Serendipity concertul se terminase. Pana a venit nota de plata am asistat cum si-au strans artistii sculele: pian electric, stativ, mixer, boxa, cabluri, microfon, simpatici cum au fost toata seara. Apoi s-au asezat la o masa de unde clientii deja plecasera, pentru o tigara si alte detalii organizatorice. I-am salutat, le-am multumit si am iesit de pe terasa.

Afara, langa locul unde ne legasem bicicletele se mai aflau doua mese. Pe scaune, cum fac fetele, stateau cuibarite cu genunchii la gura doua tinere cu ochii mari atintiti la baiatul din fata lor. Brunet, barbos, el statea in picioare si le explica condescendent:
- Trebuie sa aveti grija cu astia ca nu stii cand te trezesti cu vreun control. Nu dai bon si ajungi naibii la puscarie.
Una dintre fete ii raspunde:
- Dar aia a zis ca erau doar doua degete de ... (ceai sau vin, nu am auzit bine)... Pai ce am gradatie pe pahar sa pun la fix?
- Nu stiu. Trebuie ca intotdeauna sa fii acoperita. Ca te intalnesti cu una d'…

Corespondenti speciali - Special Correspondents (2016)

Daca va place Ricky Gervais, umorul britanic, BBC sau alte chestii dintr-astea ar trebui sa vedeti si acest film.