Cauciucurile Kenda sucks

Pe la inceputurile internetului, atunci cand Google era mic si majoritatea paginilor erau din Statele Unite, te puteai informa asupra unui produs, ca si astazi, cautand pe Internet numele produsului.
Daca vroiai sa iti completezi imaginea si cu partile negative ale aceluiasi produs, trebuia sa adaugi in cautare si ‘sucks’.

Astazi, cand avem si noi internetul nostru, metoda nu mai functioneaza nici macar in traducere.
Paleta invectivelor este mult mai larga in limba romana. Se stie ca noi latinii suntem mult mai pasionali si copiem repede, mai ales de la tigani.

Sa luam de exemplu cauciucurile de bicicleta marca Kenda. Ele se gasesc in magazinele de profil din Romania, sunt produse in China, au preturi mici, insa mai mari decat niste no-name-uri cinstite din piata.

La profil aratau OK, aveau marimile care imi trebuiau mie, adica pe 28 de inchi, tocmai bune pentru cursiera si bicicleta de oras. Pe scurt mi-am ‘incaltat’ ambele biciclete cu cauciucuri Kenda de dimensiuni potrivite pentru fiecare.

Satisfactia nu a durat mult. In decurs de un an, unul cate unul s-au strambat ireversibil, au facut galme si cele cu care am mers ocazional si cele care mai mult au stat. Nu am vazut gunoaie mai mari de cand sunt. Nu stiu daca aceasta marca are o defectiune pe linia de productie, sau la noi ajung doar rebuturi, insa pot sa va spun: NU CUMPARATI CAUCIUCURI KENDA daca nu vreti sa patiti ca mine.

Cea mai apropiata traducere /cautare ar fi: “Cauciucuri Kenda te pisi pe ele”.