Foaie de parcurs: Bucuresti - New York


Despre ce sa scrii atunci cand afara ploua ca la Potop, la TV refuzi sa te uiti iar in lupta cu cartea a invins Internetul? In minte imi umbla niste reflectii proprii despre Google, Facebook, manipulare, bani. Cine ar citi asa ceva?
Trebuie sa pleci de la o imagine. Una sugestiva, buna, inspirata.

O sursa pe care am mai amintit-o aici este Hashgr.am Este simplu de folosit, curat, fara reclame, se misca impecabil. Poti cauta in pozele oamenilor de pe Instagram. Cautarea se poate face dupa #tag sau dupa @user. Am inceput cu #girl, #bucuresteanca, #bucuresti...si asa am ajuns la una din creatiile lui @floarex:


Mda..., exprima bine ce se intampla zilele astea afara. Ma uit in continuare prin pozele lui. Are gust dar nu iese nicio poveeste la iveala. (No offence Florex!) Ma intorc la cautare. Ce sa mai incerc? Poate #control ?
Dar uite o informatie sub casuta de cautare:
Scrolling thru Instagram? Songza made a playlist for this very moment, enjoy!

Intru pe Songza fara sa dau drumul la sunet. Fara sunet imaginile ma cuceresc. Aleg imaginea pentru articol. Vreau sa aflu autorul pentru ca asa este corect. Tineye, favoritul meu in cautare inversa dupa imagini, capituleaza cu zero rezultate in fata atotputernicului Google:  Jakob Blickenstaf este autorul.

El nu arata extraordinar insa lumea prin ochiul lui de fotograf NewYokez capata culoare. Are si blog. Acesta este New Yorkul pe care as vrea sa il vizitez. Mi-am pus castile. Songza merita sa fie vizitata mai des. Cel putin de dragul unui New York (mai precis Brooklynites) al celor de la Lucius pe care i-am descoperit astazi cu ajutorul surfului descris mai sus.

Urmeaza calea!