Mutari/Schimbari


Cum este cand te muti?
Lasi in urma toate amintirile din locul respectiv si iti propui sa construiesti unele noi, mai frumoase in noua locuinta. Cari dupa tine in afara de chestii fizice: mobila, umerase cu haine, cutii cu nimicuri si amintirile: oboseala, supararile, necazurile, bucuriile, castigurile emotionale?
Eu m-am mutat de multe ori in viata si nu de putine ori am lasat in urma prieteni si de fapt tot modul de viata. Din crescut acasa, am ajuns student in camin, cu plusurile si minusurile uzuale. Din student in Romania, pentru o perioada relativ scurta (jumatate de an) am fost student Erasmus (recomandare de film: L'Auberge Espagnole), apoi am stat in chirie cu prieteni, pe urma m-am mutat si am stat singur, hoteluri vreo sase luni, apoi iar in chirie cu un prieten, apoi in chirie cu prietena si actuala sotie, si acum la casa proprie, cu copil si sotie.

Numarand casele in care am stat ele sunt... destule (@Dasaev, pauza se potriveste aici?) Mai precis, socotind caminele studentesti, altul in fiecare an, doar o singura data, am locuit mai mult de o luna in 10 locuinte diferite in ultimii 10 ani. Ultima mutare este mai definitiva, ma leaga mai multe, insa nu neg ca as mai porni odata la drum si mi-as mai asuma inca 10 locuinte in 10 ani.