Aschia ... tot soareci mananca!

Oare de ce dam pasarea din mana pe ... groapa altuia. Poate pentru ca iepurele sare ... singur in ea? Poate pentru ca ce naste din pisica ... sare de unde nu te astepti? De altfel stim toti ca cine se scoala de dimineata ... prinde cioara de pe gard, pe cand cine sapa singur o groapa ... nu o sapa departe de trunchi.
Dar cu toate astea cum sa castigi, daca nu vrei sa te apere lumea de caini si cum sa risti, daca vrei sa te apere mereu cineva de gaini? Observi tu insuti, ca afara este vopsit gardul, insa nu reusesti sa ajungi departe, pentru ca, desi treci marea, n-ai rabdare sa vezi leopardul! Ceea ce inseamna ca nu ai decat sa te faci frate cu dracul si sa faci ce face popa, pentru a face ce zice el, abia dupa ce ai trecut puntea.

Niciodata nu ai cum sa nu mergi sa gusti din placinte, fara sa te arzi. Iti spui bineinteles: “OK. Inainte!”, apoi, dupa ce te joci cu focul, la final spui “Nu mai fac!, dar esti atent sa NU adaugi si “niciodata”! Dar cand vine vorba de razboi, consideri ... omeneste sa dai inapoi si sa spui “Am gresit”! Nu? Asa ca, daca tot primesti un cal de dar ... inghite repede inclusiv pestele mic, pentru ca daca stai sa-l cauti la dinti ... te va inghiti pe tine pestele mare! Aminteste-ti mereu ca viata ta bate ... direct in piept si oricum iti vei gasi naÈ™ul! Nu crede ca ce-ai tu in mana ... bate filmul lor chiar si daca si tu insuti esti un naÈ™ si-ti permiti sa tragi in piept, chiar de-i minciuna; Pe de alta parte daca esti om sarac nu trebuie sa uiti sa ... sufli si in iaurt, pentru ca fii sigur ca un necaz ... te face sa te arzi cu lapte. Si pentru ca o astfel de intamplare nu vine singura asteapta-te sa ... nu-ti mai traga nici boii, cand ti-e lumea mai draga;

Important este insa sa nu te intinzi ... mai mult decat poti duce, pentru ca daca se rupe plapuma ... va trebui sa iti asumi multe. In concluzie, daca vrei cu adevarat, fugi, ca e sanatos! Astfel chiar daca o fi rusinos, important e ca poti!