6/49 (prima parte)

-          Alo!
-          Alo, salut! Sunt Alex Icsulescu, colegul tau din facultate. Ce mai faci?
-          Ah... salut Alex (care PLM Alex Icsulescu... ah.. nuuuu cred “Șocâtele” ... nici nu mai stiam cum il cheama) salut salut, ce sa fac, bine, la o bere, tu?

-          Ma mai tii minte? GuÈ™teru’ sau cum imi ziceati voi in facultate...
-          Da mah, cum sa nu, Șocâte iti ziceam, dar e ok, tu ce mai faci? Nu am mai vorbit de 10 ani, cum de te-ai gandit sa ma suni?
-          Eh... Te-am gasit... nu mai conteaza. Apropos de bere, nu iesim si noi la o bere, ca trebuie neaparat sa vorbesc cu tine, sa iti spun ceva?
-          Bah.... ba da cum sa nu (pana mea, nu am vorbit 10 ani si brusc sa iesim la bere!? Suspect. O vrea bani, ca n-am, ar trebui sa ii dau de inteles, poate nu mai iesim. O avea probleme!? Offf) ... Sunt foarte prins acum, zilele astea, dar cum ma eliberez, te sun eu, asta e numaru' tau?
-          Pai, da, dar care asta, ca tu nu-l ai, ca te-am sunat cu numar ascuns, ha ha!
-          (ma uit! Da asa era, de fapt cum de am raspuns fara sa ma uit!?) ... Ah... ok pai da-mi un sms cu numaru’, dar de ce m-ai sunat cu numar ascuns?

Explicatia nu mai conteaza, ceva cu nu stia daca asta mai e numarul meu, etc.. Cert e ca o data la doua zile am primit aproape acelasi telefon timp de 2 saptamani si pana la urma mi-am luat inima in dinti si am iesit la bere. Pe drum aveam o stare de incomprehensibilitate, de parca ma luase cineva cu forta de pe WC, ceva imi spunea ca e ciudat, telefonul, iesirea la bere, dar mi-am zis: “Pana mea, merg la o bere, ce poate fi naspa, daca omu' vrea sa-mi spuna ceva, chiar sunt curios ce, ca vorba aia, "omu' ... e inainte de toate". Doar sa nu fie grav!?”. Si am ajuns. El era deja acolo, cu o sticla de apa plata, bauta pe juma’te, dau noroc, ma asez si intreb:
-          Salut mah, ce mai faci, n-ai zis la bere, ce e asta ?(arat apa)
-          Apa, pai daca nu veneai ce faceam, beam bere singur? Auzi (catre chelner) 2 halbe!

Zambeam, deja ma simteam ca in piesele lui Caragiale si imi aduceam aminte de facultate, de fraza ”inca x halbe”. Nu-mi venea sa cred ca trecusera 10 ani de cand nu mai vorbisem cu Șocâtele! M-a zarit ca zambesc si ma intreaba:
-          Ce mah? Nu mai bei draft? Iti iau un Perroni, o Stella?
-          Ce-ai mah? Baga halbe! Da’ zi ca m-ai facut curios rau, cu telefonul asta cu intalnirea asa... brusc! Ceva grav?
-          Nu mah, stai linistit, ca incep, Nu o sa-ti vina sa crezi ce am patit. Ma rog, nu patit, ca nu a fost nimic rau, ba din contra (deja ma linistisem, venise berea, ma las pe spate, aprind o tigare si ascult).... Bah nu e nimic naspa si poate nici nu e iesit din comun, doar ca anul trecut pe vremea asta mi s-a intamplat o intamplare care m-a surprins placut si de atunci si pana acum incerc sa ma "repun pe linia de plutire" cu colegii, prietenii, cunoscutii!...
-          Da zi mah o data, vrei sa ma tii in suspans!?
-          Frate, am castigat la loto, la 6 din 49!...

VA URMA...