Je vous trouve tres beau

Poate ca nu se inscrie in lista filmelor recomandate de colegul de blog (aka @mine) si a fost lansat in urma cu ceva vreme, insa Je vous trouve très beau este un film usurel si placut de vazut macar intr-o seara de weekend.

Desi se incadreaza in seria mizeriilor pe care ni le-au facut francezii (argent s'il vous plait), deoarece in 2005 nu mai era la noi asa cum ne descriu (poate cel mult in 1995), merita vazut. Medeea Marinescu joaca bine (cel putin pentru gustul meu), povestea este amuzanta, chiar daca putin trasa de par, si umorul involuntar al personajului jucat de Michel Blanc face toti banii (beware, spoilers below!).

Bref, un fermier francez, cu usoare accente de monomanie agricola isi pierde sotia intr-un accident, si deoarece are nevoie de ajutor, decide sa isi ia o sotie din Romania. Evident, fara sa stie rudele si prietenii. Sotia romanca, intervievata de fermier are un mic secret, asa de vreo sase anisori, care ramane insa in tara. De aici toata seria de incurcaturi la care poti sa te astepti, condimentata cu drama instrainarii mamei de copil si cu confruntarea acesteia cu un mod de viata necunoscut.