Tata vs Tati

Pentru că în această secțiune vă vom povesti despre tați celebri, m-am gândit să dedic acest prim material celui mai celebru tată din lume - tatăl meu.

Tata, sau mai degrabă “tati”, pentru că acesta este numele său de cod de aproape 30 de ani, este mândrul posesor a două fete cucuiete care, dacă mă uit cu atenÈ›ie È™i un ochi uÈ™or critic la anii care au trecut, i-au, sau mai degrabă i-am dat ceva dureri de cap în procesul nostru de transformare în oameni mari.

De ce vă scriu despre tata? Pentru că este un exemplu foarte bun care dovedește că statutul de părinte, fie că vorbim despre o mamă sau despre un tată, nu este un dat sau un drept pe care îl dobândești implicit pentru că ai dat viață unei ființe, ci se câștiga în timp, cu efort și sacrificii, în timp ce veghezi fiecare pas pe care îl face copilul tău. Așa te transformi dintr-un tată și o mamă în tati și mami.

Am auzit acum ceva timp expresia “lucrurile gratuite tind să pară fără valoare”. ÃŽn contextul a ceea ce vă spuneam mai devreme, aceste cuvinte au căpătat pentru mine o greutate mare în momentul în care în viaÈ›a mea au intrat persoane venite din familii destrămate, unde de cele mai multe ori mama a jucat rolul ambilor părinÈ›i È™i am conÈ™tientizat cât de norocoasă sunt  pentru că l-am avut È™i încă îl am în viaÈ›a mea pe tati.

Amintirile mele despre el se întrepătrund constant cu poveÈ™tile altora, construind o imagine pe care cu cât trece timpul pe atât o preÈ›uiesc mai mult deoarece realizez că, la un moment dat, el se va transforma doar într-o amintire. 
Astfel, È™tiu că atunci când m-am născut, tati i-a umplut camera de spital mamei cu flori È™i a început să plângă ca un copil atunci când m-a văzut. Mai È™tiu că multe din amintirile mele de copil i le datorez lui È™i fotografiilor minunate pe care mi le-a făcut. Nu în ultimul rând, È™tiu că mulÈ›umită lui i-am descoperit pe cireÈ™ari È™i pe cei trei muschetari È™i am învățat că cel mai important lucru pe care îl poÈ›i dobândi în viață este ceea ce ai, aÈ™a cum îmi spunea când eram copil, în “căpÈ™or”.

Așa că îi mulțumesc cu această ocazie celui mai important bărbat din viața mea care, fără a cere ceva în schimb, a făcut toate eforturile posibile pentru ca eu și sora mea să avem în viața noastră mai mult decât un tată, să îl avem pe tati