Sfaturi pentru parinti: cum sa vorbesti cu copilul tau (Pamflet)

Când circul cu mijloacele de transport în comun, mă amuz sau mă minunez de scenele ciudate pe care le văd, dar ieri mi s-a întâmplat să asist la o conversaÈ›ie telefonică în metrou care m-a lăsat cu gură căscată. 

Mă întorceam de la serviciu È™i tocmai se anunÈ›ase închiderea uÈ™ilor, când în vagon năvăleÈ™te un bărbat între două vârste, foarte gras, cu o cămașă în carouri care nu avea deloc efecte optice dezirabile asupra siluetei sale. Tipul se reazămă de un perete, transpirat ca Gabriel Cotabiță în concert, scoate telefonul È™i își sună copilul (cel puÈ›in asta am dedus, că era vorba despre copil sau poate un elev). DiscuÈ›ia a avut loc cam aÈ™a: 


 - Te-ai apucat să exersezi la pian? 
 - ...
 - ÃŽn clipa asta te aÈ™ezi la pian È™i te apuci să cânÈ›i! 
 - ...
 - Asta e cea mai mare tâmpenie È™i aberaÈ›ie. Cum adică s-a dat timpul cu o oră înainte? Uită-te pe Realitatea TV unde dau ăștia ora exactă! 
 - ... 
 - TE BAG ÃŽN ***** MÄ‚-TII! (n.a. cuvântul respectiv a fost pronunÈ›at clar È™i în gura mare) 
 - ...
 - Te aÈ™ezi la pian È™i exersezi ACUM! 
  
Și a închis telefonul. ConversaÈ›ia a fost purtată pe un ton jos, grav, de un calm din ăla care îți îngheață sângele în vine. Nu È™tiu ce m-a È™ocat cel mai tare: modul în care È™i-a înjurat copilul sau faptul că nu s-a sfiit să Ã®i facă "educaÈ›ie" suficient de tare ca să fie auzit de tot vagonul. Și ne mai mirăm că ăștia mici vorbesc urât È™i se comportă aiurea! ÃŽmi È™i imaginez cum se duce omul Äƒsta acasă È™i copilul îl întâmpină: "€œTati, tati, ce mi-ai adus?" È™i el îi răspunde: "€œO ****".  :|