Infranata

Am citit aici despre barbatul yo-yo si o etimologie bilingva a cuvantului fall. Hmm, chestii serioase la care nu pot sa nu reactionez. 
Despre barbatul yo-yo recunosc ca nu auzisem pana acum dar l-am recunoscut imediat. Totusi acolo e o mica eroare in text: yo-yo-ul nu funtioneaza cu elastic, ar fi prea moale. Yo-yo ul are sfoara (ata) si se bazeaza pe o lege simpla a fizicii: la un moment dat se face tare de tot. Asta ii da puterea sa se retraga in viteza mai apoi.

Daca pe tipul acesta de barbat il cunosteam dar nu stiam cum il cheama, cel putin din literatura, daca din viata reala, si apropos: TV-ul nu e viata reala!, nu am avut norocul sau ghinionul, am aflat despre femei desfranate. Aici intelesul asupra termenului este unanim recunoscut, nu are rost sa insist. Dar sa-l intoarcem putin pe toate fetele ca sa avem si o alta perspectiva: de exemplu o femeie infranata?

Ea stie ce vor ei de la ea, si ea ar vrea, dar nu se cade. Ce-o sa zica apoi lumea? Ce o sa zica el? Mai bine mai asteapta. E tarziu dar inca mai spera. Toti sunt niste porci. Iar aia care nu sunt porci e ceva neinregula cu ei pentru ca nu incearca. Sau sunt deja luati.
Si asa ajung la niste termeni pentru care sa ma ierte Dumnezeu! Preacuvioasa nu pare o exagerare care trece cumva pe partea cealalta? Adica una e sa fii cuvioasa, dar prea cuvioasa? Prea ca la tara.
Cum nu mi-e clar si cu porunca a 7-a: Sa nu preacurvesti! Sau sa nu prea curvesti? Cred ca aici invatatura e clara iar cheia sta chiar in aceasta prepozitie sau ce o fi ea: prea.
Infranata ar spune ca daca esti o femeie usoara risti sa ramai grea.

Iar la final un pic de romance:
Ce te-as, ce te-as,
Pana n-as mai.
Sapte nu te-ar cat te-as eu.
Tu te-ai mai de cand nu ne-am?
Nu m-am mai dar mai ca m-as.
Hai sa ne!
Ne vede lumea.
Pan' ne vede, noi ne-am si.