Atelierul de productie

Atelierul de productiePe Irlo l-am cunoscut la OTA. Nu era el, erau cateva dintre tablourile lui. Ne-au placut. Se detasau din multime, era o expozitie colectiva, cu reduceri, si prin altceva decat biletelul 'vandut' de sub ele. Apoi l-am cautat pe net, l-am gasit si am stat atenti sa-l mai prindem in public.
Si s-a intamplat un anunt in Sapteseri:
[...]spatiu alternativ pentru idei si proiecte cu potential creativ: Atelierul de Productie / Param Pam Pam.
Acesta este situat pe Splaiul Unirii (nr.160) si include o galerie de arta contemporana, un atelier si un spatiu de evenimente.[...]
"Bucurii din Profetii" a lui Irlo, unul dintre cei mai bine cotati street-artisti de la noi.
Bucurii din Profetii este prima expozitie personala semnata de Irlo si cuprinde o combinatie de lucrari pe panza de dimensiuni mari si foarte mari, lucrari pe suporturi reciclate industriale si pe peretii galeriei.


In primul rand va asigur eu ca nu o sa gasiti acest spatiu daca va luati dupa indicatiile din Sapteseri. Ori va luati dupa tinerii imbracati altfel sau cu biciclete, care nu stii ce cauta pe langa uratenia de cladire din zona. Ori il intrebati pe portarul de la ceva ce pare sa fi fost o uzina si care, culmea! stie ce cautati si va indruma sa va tineti dupa domnisoara careia i-a explicat mai inainte. Ori va uitati in imaginea alaturata. Vedeti cele cinci trepte de beton si apoi usa aceea care nu are ce cauta in fatada decrepita? Ei sa stiti ca acolo este!

Ceva cu oameni si spatiu privatNici daca o gasiti deschisa si aveti curajul sa intrati nu veti crede ca ati ajuns unde trebuie, pentru ca inauntru noi am gasit niste standere de haine, niste biciclete (frumoase ce-i drept) legate de balustrada si doua butoane de sonerii: "Agentia Free Style" si inca un SRL caruia nu i-am retinut numele. Dar nu va descurajati, scara continua iar daca aveti curaj sa mai urcati gasiti si 'spatiul'.
Nicio panza de Irlo. Doar tineri, tineri misto: fata cu bebe, bere rece, bicicleta din nou si un meniu mare cu vreo 3-4 feluri: dans, expresie, libertate... nu stiu cum sa le spun.
Se statea pe perne, se statea comod, se faceau poze. Eu cu telefonul mobil. Prima 'creatie' nu m-a convins. La urmatoarele nu am mai putut sa mai stam. Imi pare rau, cred ca urma ceva mai bun. A ramas ca vom reveni sa descoperim si unde-i Irlo. Peretii de aici erau zugraviti recent. Nu se poate, sa fi fost Irlo atat de sters?